Den eneste påskekrimmen jeg bryr meg om
0

Den eneste påskekrimmen jeg bryr meg om

Murder on Eridanos er den siste utvidelsen til The Outer Worlds. Hva passer vel bedre til påske enn å spille gjennom et mordmysterium?

Såpestjerna Ruth Bellamy, bedre kjent som Halcyon Helen, har blitt drept. Ryktet ditt gjør at du blir headhunta for å etterforske mordet. Jobben tar deg til Eridanos, en slags feriekoloni i Halcyons ytterkant. Det viser seg fort at alt ikke er som det skal, og ikke bare fordi en morder er løs.

Her starter etterforskningen.

Jeg var veldig glad i The Outer Worlds, så det er godt å komme tilbake. Et nytt eventyr med mitt favorittmannskap var akkurat det jeg trengte. En hel ny verden å undersøke og en rekke tøysete karakterer å snakke med.

Stemninga er veldig kjent. Humor og satire er viktige ingredienser som gjør at man igjen har lyst til å snakke med så mange som mulig. Dialogene er nok en gang imponerende skrevet med godt stemmeskuespill.

Et av mine få ankepunkter mot The Outer Worlds var rett og slett at kampene fikk for mye plass. Her handler det mest om å prate med folk. Og hvordan du har bygget din karakter har mye å si for hvor effektiv du er i samtaler og avhør. Men for å være ærlig, hvis du har bygget en karakter for kamper så spiller du disse spillene feil.

Eridanos er en flott verden å utforske

Med en utvidelse så følger det også med noen nye våpen og klær, med nye egenskaper. Dette var dessverre ikke noe som var spesielt interessant. Men som seg hør og bør er noe av det første du får et slags elektronisk forstørrelsesglass som hjelper deg i etterforskningen. Og som leverer en god dose tørr humor.

I motsetning til hovedspillet fokuserer dette i større grad på en hovedhistorie. Det selvfølgelig sideoppdrag her også, men de er ikke så inspirerte og morsomme som vi er vant til. Hovedhistorien starter knallsterkt, som et skikkelig mordmysterium. Etterforskningen og avhørene er engasjerende og er godt løst.

Jeg hadde elsket det hvis spillet kjørte denne noir-stemninga utover åpningssekvensen.

Derfor er det så synd at klimakset ikke følger opp. Klimakset i et hvert mordmysterium er jo det etterforskeren skal avsløre morderen. Og for meg ble det et virkelig antiklimaks.

På tross av en litt skuffende avslutning så var Murder on Eridanos en positiv opplevelse. Det er mye nytt å oppdage og personer å prate med. Inkludert det som ikke nødvendigvis har så mye med historien å gjøre. Eridanos er en godt designet verden som er verdt å utforske og som gir deg noen ekstra etterlengta timer med The Outer Worlds.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.