Derfor dropper Nintendo Gamescom i år
0

Derfor dropper Nintendo Gamescom i år

Verdens største utgivere kjemper om publikums oppmerksomhet på Gamescom – men ikke Nintendo. Hvorfor?

Verdens største spillmesse

Gamescom gjester mer enn 500 forskjellige produsenter, utviklere og utgivere innenfor spill og underholdning, med tilreisende fra nesten 50 forskjellige land. Gamescom begynte på onsdag og varer til og med søndag, men de største og viktigste annonseringene og lanseringene er allerede gjennomført.

Alle de største utgiverne er på plass: Electronic Arts, Activision Blizzard, Ubisoft, Sony Playstation, 2K Games og Capcom. I tillegg til disse er det hundrevis av mindre utgivere og selvstendige spillselskaper som alle kjemper om publikums oppmerksomhet.

Alene på utsiden

Derfor er det merkelig at en av de aller største – Nintendo – ikke har valgt å være til stede på et arrangement som hvert år trekker 275.000 besøkende. Spesielt merkelig blir dette når Nintendo etter all sannsynlighet slipper sin nye spillkonsoll Nintendo Wii U i tide til julesalget i år. Salget av Wii og Wii-spill er på hell og sannsynligvis vil en vellykket lansering av Wii U være svært viktig for Nintendo, som opplevde sitt første underskudd noensinne i 2011. Det sier litt om et over 100 år gammelt selskap.

På Gamescom i Tyskland er Nintendos uteblivelse et hett samtaleemne blant spilljournalister og bransjefolk. De fleste hadde forventet en massiv tilstedeværelse fra den japanske spillgiganten, som foruten Wii U også lanserer en rekke filmrelaterte titler i disse dager.

Planlegger egne arrangement

Når spurt om hvorfor Nintendo har stått over Gamescom i år, så svarer Nintendo Tyskland med følgende pressemelding: 

– Selv om Gamescom er et fantastisk arrangement, så har vi tatt valget om å stå over årets messe. Vi planlegger en rekke mindre arrangementer Tyskland rundt, hvor våre fans vil ha muligheten til å prøve kommende Nintendo 3DS-, Wii- og Wii U-titler. Flere detaljer om dette kommer senere, heter det i pressemeldingen.

Markedssjef i den nordiske Nintendo-distributøren Bergsala, Patrik Johansson, ga en lignende uttalelse til bransjebladet MCV, noe som kan tyde på at vi kan vente oss samme strategi for Norden. 

På Gamescom går spekulasjonene om at spillmessen muligens er litt for tidlig for å røpe en rekke Wii U-titler; og at Nintendo heller vil spare på kruttet til nærmere salgsstart. Det kan også tenkes at Nintendo planlegger egne promoteringsstunt i andre europeiske land. Hva som skjer i Norge gjenstår å se.

Spill.no kommer tilbake med en helt fersk sniktitt på Wii U, som vi selv har fått prøve på Gamescom. Warner Bros demonstrerte nemlig et av sine kommende spill – Game Party Champions – på en uferdig utviklerversjon av Wii U.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.