Derfor kommer ikke Gran Turismo 6 til PS4
0

Derfor kommer ikke Gran Turismo 6 til PS4

mai 24 Spill.no  

Da Gran Turismo 6 ble ordentlig annonsert i forrige uke, var det mange som undret seg over Sony og Polyphonys valg om å kun slippe spillet til PS3. Nå som neste generasjon snart er rett rundt hjørnet hadde det mest normale vært å annonsere det som en storsatsing for PS4, slik som de fleste andre Sony-titler som blir annonsert i disse dager. Men slik blir det altså ikke.

Utviklersjefen Kazunori Yamauchi og Sony-toppen Jim Ryan har imidlertid satt seg ned og latt seg intervjue av Sonys europeiske Playstation-blogg, og forteller at de så absolutt har en grunn til det oppsiktsvekkende valget:

– På Playstation ble Gran Turismo og Gran Turismo 2 lansert, og treeren og fireren fulgte opp på Playstation 2. Forskjellene mellom spillene var enorme selv om de var på samme konsoll, og PS3 innehar fortsatt mye potensiale vi kan utnytte for å fylle opp tomrommet ved siden av Gran Turismo 5.


Selv når tidenes lengste konsollgenerasjon går mot slutten mener de med andre ord at det fortsatt er mye å hente i Playstation 3-maskinene, og de legger til at absolutt kommer til å lansere spillet med høy selvtillit. En annen grunn de trekker fram er de 70 millioner PS3-enhetene satt mot PS4 sine null ved lansering, og de andre spillene – som for eksempel Evolution Studios’ Driveclub – som kommer til å sørge for en uansett god lansering for hjemmekonsollen.

Kilde: blog.eu.playstation.com

Gran Turismo 6 utvikles av Polyphony Digital og utgis av Sony Computer Entertainment. Spillet lanseres til PS3 fjerde kvartal i år.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.