Det fjerde lyset tennes
0

Det fjerde lyset tennes

Plutselig lyser alle de fire lysene på adventsstaken, og jula er like rundt hjørnet. Det betyr at dette er årets fjerde og siste adventsartikkel. Det siste spillet i rampelyset er Animal Crossing: New Leaf. Et spill som påvirkes og forandrer seg etter årstider og høytider, ikke minst juletiden.

Denne Nintendo 3DS-tittelen er en dynamisk og koselig landsbysimulator, hvor du blir utnevnt som borgermester og må ta vare på byen din. Bortsett fra dette handler spillet hovedsakelig om å betale ned lån til den lokale butikksjefen, samle forskjellige insekter, fisk, og fossiler, og ellers skape god stemning blant beboerene, portrettert som dyr. Ikke uten hjelp fra den gode assistenten din Isabelle, selvsagt.

New Leaf er ikke et spill med en dyp historie eller komplekse karakterer, men er i bunn og grunn bare en opplevelse som lar deg sitte igjen med en varm følelse. Beboere vil flytte til og fra byen med gjevne mellomrom, og alle har unike personligheter. Noen vil gi deg en sofa fordi den minner om deg, andre vil gi deg en søppelbøtte. Det er alltid en humoristisk eller hyggelig vri på alt i denne idylliske verdenen. Man får være med på å feire nyttårsaften, julaften, halloween, og andre merkedager i landsbyen din, og samtidig samle inventar til huset ditt relatert til de forskjellige merkedagene.

Timene og minuttene går også parallelt med den virkelige verden, så om du er borte fra spillet for lenge kan fort beboerne begynne å savne deg, i tillegg til at ugress vil vokse overalt. Dette er et spill som krever at du holder liv i forstaden din relativt ofte, men Isabelle hjelper selvsagt til når du ikke er til stede. Flink assistent.

Om du er ute etter en avslappende spillopplevelse som kan gi deg rette stemning nå i jula, eller bare et spill du kan sløse litt tid på i ny og ne, burde du definitivt ta turen innom Animal Crossing: New Leaf. Dekorer huset ditt og feir høytiden sammen med de virituelle vennene dine, og inviter gjerne en annen spiller på besøk. Hvem vet? Kanskje selveste julenissen kommer på besøk med presanger!

Animal Crossing: New Leaf er utviklet av Nintendo EAD Group No. 2, og er det fjerde spillet i rekken. Det første spillet, Animal Crossing, ble utgitt i Europa til Nintendo Game Cube i 2004.

About Sam Einar Engh Syftestad

Filmutdannet spillentusiast som legger vekt på historiefortelling. Jobber med filmproduksjon og er den ene halvdelen av Emmy & Zaspen Let's Play. Lever ellers for Star Wars.