Donald Trump forbyr transaksjoner med eierne av TikTok – Spillsatsingen til Tencent får fortsette som normalt
0

Donald Trump forbyr transaksjoner med eierne av TikTok – Spillsatsingen til Tencent får fortsette som normalt

aug 07 Anders Lønning  

Etter mye rasling med sabelen i sosiale medier angående den populære videodelingsappen TikTok har president Donald Trump skrevet under på to presidentordere som forbyr amerikanske selskaper og privatpersoner fra å gjøre transaksjoner med eierne av TikTok, henholdsvis selskapene ByteDance og Tencent. Presidentordrene vil iverksettes om 45 dager, men er ventet å møte rettslig motstand

Normalt sett er ikke dette noe vi i som dekker spill hadde trengt å bry oss om, men med Tencents relativt store tilstedeværelse i spillindustrien brakte dette opp spørsmål om hvorvidt dette ville påvirke spill som Fortnite, League of Legends og Valorant mfl.

Dette kunne potensielt fått store konsekvenser for spillindustrien som en helhet da Tencent enten eier eller har aksjer i selskap som Riot Games, Epic Games, Activision-Blizzard, Supercell, Grinding Gear Games, Netmarble, Glu Mobile, Kakao og mange fler. Selskapet har også samarbeid med flere andre selskap, for eksempel Nintendo på det kommende MOBA spillet Pokèmon Unite.

Heldigvis ser det ut til at krisen er avverget etter at Det Hvite Hus har bekreftet ovenfor Los Angeles Times at presidentorderen kun vil påvirke transaksjoner med Tencent som spesifikt har med TikTok og WeChat å gjøre.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.