Doom Guy på besøk i City 17
0

Doom Guy på besøk i City 17

mar 23 Spill.no  

YouTube-bruker GhorsHammer har lagt inn haugevis av Doom-brett i Garry’s Mod 13, og introduserer Doom Guy til City 17 og resten av Source-motorens gleder.

De gamle er eldst

Det sies ofte at spill var best før i tiden, men i de aller, aller, aller, aller, aller fleste tilfellene er det en skuffende affære å faktisk vende tilbake. Elementære spillbarhetsprinsipper er for lengst videreutviklet, og i mange tilfeller har det ført til at helter fra fordums tider enten har gått i glemmeboka, eller enda verre: har blitt tolket på ny i en moderne kontekst. Det går sjelden godt.

Men denne videoen som ble lagt opp forrige uke, viser vår gamle 90-tallsvenn Doom Guy i nye omgivelser, eller rettere sagt ny spillmotor. Brettene fra storspill som Final Doom, Ultimate Doom, Doom II og til og med Doom III har funnet veien til Garry’s Mod, som for alvor har åpnet Half-Life 2-motoren opp for publikum.

Nye omgivelser, gammel motorsag

Omgivelsene fra originalene, som stort sett har vært fra Mars i forskjellige grader av apokalypse, er byttet ut med de vi kjenner fra City 17 i Half-Life 2, men våpen og angrep fra vår gamle venn er intakte. Og det viser seg at Doom Guys både slår og sager temmelig godt fra seg også i dagens spillmiljø. Sjekk video om du ikke tror oss.

gmDOOM kan lastes ned HER! (Obs: Doom Guy er ikke spillbar i den endelige versjonen ennå, men grensesnittet er klart. Du må ha installert Doom i en eller annen form for å få gmDOOM til å funke.)

Sjekk ut video

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.