«Dragon Quest»-prolog!
0

«Dragon Quest»-prolog!

jul 22 Spill.no  

Trodde du «Final Fantasy» var den mest populære rollespillserien i Japan? Da må du tro om igjen. Siden 80-tallet er det «Dragon Quest»-serien som har hersket i Japan. 23. juli lanseres det niende spillet i serien på Nintendo DS i Norge, og vi forteller deg alt du trenger å vite om «Dragon Quest».

Fra konkurrenter til kolleger

Square Enix er firmaet som står bak både «Final Fantasy»- og «Dragon Quest»-serien, men det var ikke alltid harmoni mellom de to seriene. Frem til 2003 var firmaet Square og firmaet Enix bitre konkurrenter. Square hadde sin flaggskipserie, «Final Fantasy», mens Enix lagde «Dragon Quest». Begge spillene hadde mange fans i Japan, og Square og Enix kjempet knallhardt om å overgå hverandres produkter.

I 2003 fusjonerte de to firmaene til ett stort firma, og de har fortsatt med å gi ut de to spillseriene, men nå samarbeider de i stedet for å konkurrere.

Historie

«Dragon Quest»-serien debuterte på Nintendos 8-bit-maskin i 1986, og fikk tre oppfølgere på den samme konsollen. Det femte og sjette spillet i serien ble lansert på Super Nintendo i 1992 og 1996, mens den første Playstation-konsollen fikk «Dragon Quest VII», og «Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed Thing» ble lansert på Playstation 2.

Da spillseriens skaper, Yuji Horii, begynte på spillet, var målet hans å lage et spill som kombinerte to vestlige rollespill: «Ultima» og «Wizardry». Resultatet ble det første japanske rollespillet, «Dragon Quest». Spillet kom til å sette en standard for japanske rollespill, som andre rollespillutviklere blåkopierte.

Siden da har det originale teamet bak «Dragon Quest» jobbet på utviklerne. Et stjernelag, med Yuji Hori i spissen som den kreative lederen som utformet eventyrene, mangategneren Akira Toriyama, mest kjent for å ha skapt «Dragon Ball»-serien, står for design på fiender og hovedpersoner, mens Koichi Sugiyama har laget musikken.

Denne kontinuiteten har ført til at «Dragon Quest»-spillene har en unik og gjenkjennelig identitet fra spill til spill. I motsetning til f.eks. «Final Fantasy» har ikke «Dragon Quest» satset på timesvis med dataanimerte filmer og dialog. Til tross for dette har «Dragon Quest» alltid scoret høyt på sine dramatiske historier, dyper hovedpersoner, og solide, om enn litt gammeldagse, rollespillmekanikker.

Vestlige problemer

Et problem for serien her i vesten har vært at spillene har vært lite tilgjengelige. Mens serien er allmennkunnskap i Japan, fikk vi i Europa ikke muligheten til å spille «Dragon Quest» før «Dragon Quest VIII» ble lansert på Playstation 2 i 2006. «Final Fantasy»-serien er den serien som de fleste forbinder med japanske rollespill her i Europa, og det anime-aktige og litt mindre pompøse «Dragon Quest VIII» gjorde lite for å endre på den oppfatningen.

Siden da har vi i Europa også fått muligheten til å prøve to klassiske «Dragon Quest»-spill, både fireren og femmeren har blitt relansert på DS med ny og oppusset grafikk, og kan anbefales varmt til alle som er glad i japanske rollespill.

Og nå prøver Square Enix seg med det nyeste spillet i serien. 23. juli lanseres «Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies» i Europa. Da spillet ble lansert i Japan i fjor, fikk det 40/40 fra det ledende japanske spillbladet Famitsu, og det har så langt solgt over fire millioner eksemplarer i Japan. «Dragon Quest XI» skiller seg markant fra de forrige spillene i serien, først og fremst fordi det er det første «Dragon Quest»-spillet som lanseres på en håndholdt konsoll. Det er også laget med omfattende flerspillerstøtte. Opptil fire spillere kan samles og samarbeide. Vi i Spill.no er i full gang med spillet, og en anmeldelse vil dukke opp like over helgen.

Se bilder av «Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies» på neste side!

«Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies» er utviklet av Level-5 og utgis av Square Enix. Spillet lanseres 23. juli på Nintendo DS. «Dragon Quest IV: The Chapters of the Chosen» og «Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride» er tilgjengelig på Nintendo DS. «Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King» er tilgjengelig på Playstation 2.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.