Dyre Sony-minnebrikker
0

Dyre Sony-minnebrikker

sep 19 Spill.no  

Et presseskriv fra Sony avslører prisene for de proprietære minnekortene for den kommende PlayStation Vita.

Proprietært format

Da Sony nylig offentliggjorde de tekniske spesifikasjonene for PlayStation Vita, var det mange som hang seg opp i batteritiden på 3-5 timer. Sony har ikke direkte forsvart dette, men kommer til å selge ekstra batterier til de som har tenkt seg på langtur. En ting de imidlertid utelot fra oversikten, var prisen på minnekort til konsollen, og denne er nå offentliggjort i et nytt presseskriv.

Tradisjonen tro lanserer selskapet et nytt proprietært format, noe de har gjort i forbindelse med lanseringer av både Playstation, Playstation 2 og PSP. Dette gjør at man ikke kan finne frem minnekort fra en gammel konsoll, men må gå til innkjøp av nye. Prissjiktet er imidlertid oppsiktsvekkende høyt.

Tre ganger dyrere

Som man kan lese i presseskrivet, kan man velge mellom minnekort på 4, 8, 16 og 32 gigabyte, og prisene vil strekke seg fra 2200 yen for det minste, til 9500 yen for 32 GB minne. Til sammenligning koster et SD-kort på 32 GB rundt en tredjedel på japansk Amazon.

Som vanlig er det meningsløst å oversette valuta direkte for å finne fremtidige norske priser, men tradisjonelt har man kunne dele yen-prisen på 10 for å finne en omtrentelig pris for markedet her til lands, akkurat som man tradisjonelt har ganget dollarprisene med 10.

Med et internminne på 512 MB blir det trolig behov for å kjøpe ekstra minnekort ganske raskt etter lansering, spesielt med tanke på at spillutvalget til Vita skal være tilgjengelig også for nedlasting via nettet – og ikke minst at presseskrivet også forteller at visse spill kan kreve et eksternt minnekort.

Det gjenstår å se hvor lang tid det tar før tredjepartsutviklere kommer på markedet med billigere alternativer, men man risikerer da at kvaliteten også er noe lavere.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.