EA + Star Wars = Sant
0

EA + Star Wars = Sant

mai 07 Spill.no  

Etter at Disney bestemte seg for å legge ned den interne spillproduksjonen i Lucasarts var det et åpent spørsmål hvem som kom til å utvikle fremtidige Star Wars-spill. I går ble det klart at Electonic Arts har inngått en flerårsavtale med Disney om å lage Star Wars-spill i fremtiden.

Tre studioer

Ifølge Eurogamer skal tre Electronic Arts-studioer nå lage spill basert på Star Wars-lisensen. Visceral Games, kjent for Dead Space-serien, DICE, kjent for Battlefield og Bioware, kjent for Mass Effect og en rekke andre rollespill. Sistnevnte har forøvrig stor Star Wars-kompetanse da de tidligere har laget rollespillet Knights of the Old Republic og onlinerollespillet The Old Republic.

Samtlige spill vil bruke Frostbite 3-motoren til Dice, som også brukes i Battlefield 4. Hvorvidt noen av spillene vil være videreføringer av påbegynte Star Wars-spill hos Lucasarts – som Star Wars 1313, er uvisst.

Lukrativt for Electronic Arts blir det nok i alle fall. Mer bekymringsverdig er det at EA ikke har noen god historikk med filmlisenser i et historisk perspektiv. Fra 1999 til 2005 lagde de mange spill basert på James Bond-lisensen, ingen av disse var spesielt minneverdige. Harry Potter-lisensen resulterte i et par halvbra actioneventyr i starten før hele serien kollapset i noen virkelig miserable spill på slutten. Derfor får vi håpe kraften er med dem og at EA ikke bare utnytter lisensen til å masseprodusere Star Wars-spill på samlebånd.

Kilde: Eurogamer

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.