EA vil ha PopCap
0

EA vil ha PopCap

jun 26 Spill.no  

En rekke anonyme kilder hevder at Electronic Arts prøver å overta gigantutgiver PopCap for over en milliard dollar.

Familiegiganten

Electronic Arts er som kjent en av kolossene på konsoll- og PC-markedet, men når det kommer til iPhone-, Flash- og Facebook-spill er det et helt annet firma som regjerer – nemlig PopCap. Med spill som Plants vs. Zombies og  Bejeweled under beltet utgjør firmaet en gedigen andel av det såkalte casual-markedet, og sjansen for at du har vært borti ett av spillene deres er overveldende.

Nå hevder nettstedet TechCrunch at Popcap er under oppkjøp, og at prislappen skal ligge over svimlende én milliard dollar, over 13% over dagens markedspris, og nesten ti ganger selskapets årlige omsetning. Og oppkjøper er ingen andre enn Electronic Arts.

EA gikk som kjent til oppkjøp av delvis norskeide PlayFish for hele 400 millioner dollar for en stund tilbake, med mål om å hevde seg på det enorme Facebook-markedet. Dette har enten ikke gått helt som planlagt, eller eventuelt gitt mersmak, for et oppkjøp av PopCap vil gi muligheten til å spre EAs franchiser til et enormt publikum på casual-markedet.

EA har ennå ikke kommentert ryktene.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.