En varm bjørneklem av et spill
0

En varm bjørneklem av et spill

Julaften, 1998. 6 år gamle meg pakket opp en splitter ny Nintendo 64 med to spill. Super Mario 64, selvsagt, men like spennende: Banjo-Kazooie. Dette er en god, gammel klassiker jeg ønsker å dra frem i rampelyset nå, den tredje søndagen i advent. Og det er ikke bare nostalgifaktoren som står høyt her, men et kvalitetsspill med haugevis av koselig elementer, og en egen vinterbane full av julestemning.

Utviklet av gode, gamle Rare Ware, spiller man som bjørnen Banjo med fuglen Kazooie i ryggsekken. Når den onde heksa, Gruntilda, kidnapper Banjos søster, Tooty, må Banjo og Kazooie på et eventyr inn i Gruntildas slott for å redde søsteren. Vi får oppleve mange fargerike og unike baner på jakt etter puslebrikker. Akkompagnert av Grant Kirkhopes uforglemmelige musikk, og Rare Wares fantastiske humor, er spillopplevelsen sikret og kan ikke beskrives som annet enn perfekt.

For å nå frem til Gruntilda, må Banjo og Kazooie lære seg nye triks på veien, samle noter for å åpne notedører, og puslebrikker for å åpne nye verdner. Samlemanien trenger seg på for å finne alle 100 notene på hver bane, og vi får oppleve en sømløs platformeropplevelse.

På vinterbanen Freezeezy Peak får vi til og med være med på å belyse et gigantisk juletre, i tillegg til å tenne stjernen på toppen. Grant Kirkhope gir oss til og med sledebjeller i lydsporet for den ultimate julefølelsen. Har du ennå ikke spilt dette spillet, så er tiden inne. Opplev et varmt og hyggelig univers(perfekt i vinterkulda!) med bjørnen og fuglen, og føl på julestemningen i Freezeezy Peak.

Jeg kunne skrevet side opp og side ned om dette spillet, men jeg vil heller at du skal oppleve spillet på egenhånd. Det er en egen magisk stemning over Banjo-Kazooie, og faller det i smak vil jeg også anbefale oppfølgeren Banjo-Tooie, som gir deg mer av den gode, varme følelsen. Og ikke minst: nye baner, nye karakterer, nytt lydspor, og en enda større verden.

Banjo-Kazooie ble opprinnelig utgitt til Nintendo 64, men kan også kjøpes igjennom Xbox Store til Xbox 360 og Xbox One. Titlene dukker også opp i Rare Replay.

About Sam Einar Engh Syftestad

Filmutdannet spillentusiast som legger vekt på historiefortelling. Jobber med filmproduksjon og er den ene halvdelen av Emmy & Zaspen Let's Play. Lever ellers for Star Wars.