En viss grad av suksess
0

En viss grad av suksess

des 21 Spill.no  

Playstation Vita ble lansert i Japan for få dager siden, og nå er de første salgsrapportene klare. Ifølge Media Create har 325.000 av 500.000 utsendte maskiner blitt solgt i lanseringsperioden, et gjennomsalg på 65 prosent.

Høy pris

Media Create er et av tre japanske firmaer som måler salgstall for spillbransjen. Tidligere denne uken annonserte konkurrenten Enterbrain at maskinen hadde solgt 321.000 eksemplarer i lanseringsperioden.

Sjef for Media Create, Atsushi Hosokawa, har kommentart lanseringen slik:

– Nok maskiner ble sendt ut, det virker som det knapt er noen rapporter om salg som har gått tapt på grunn av manko. Når det gjelder antall solgte maskiner må vi ærlig innrømme at vi hadde håpet på mer salg, men jeg vil påstå at Vita har oppnådd en viss grad av suksess, sier Hosokawa ifølge VG247.com.

Hosokawa mener maskinen kunne solgt mer hvis prisen hadde vært lavere, og peker også på at PSP solgte 60.000 eksemplarer samme uke. Ettersom PSP fortsatt er populær konkurrerer Sony i praksis med seg selv om markedsandeler.

Hvor mange maskiner som er sendt ut på markedet er ikke klart. Media Create hevder 500.000 maskiner er sendt til japanske butikker, mens Enterbrain har operert med 700.000 maskiner.

Playstation Vita lanseres i Norge i februar.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.