Endelig kan jeg bruke 3D!
0

Endelig kan jeg bruke 3D!

Nintendo fortsetter med å forvirre kundegruppen sin når de lanserte den nye New 3DS. New 3DS er navnet på en oppgradert versjon av 3DS, og ikke en helt ny konsoll. Du kan spille alle dine 3DS-spill på New 3DS uten problemer, og flere av de virker faktisk bedre nå. Super Smash Bros til 3DS har kortere lasteskjermer (samt Amiibo-støtte), Super Mario 3D Land er fantastisk å spille i stabil 3D,  og den nye C-stikka kan fint brukes på samme måte som Circle Pad Pro i alle spill. Vi blir med andre ord servert ganske mye snacks.

Den viktigste nyheten er den superstabile 3D-effekten. N3DS bruker et kamera til å følge med på hvor ansiktet ditt befinner seg i forhold til skjermen, og justerer 3D-effekten deretter. Dette gjør at du kan se 3D i flere vinkler og gjør det mulig å flytte på 3DS’en uten å måtte holde den stramt og rett forran ansiktet hele veien, og det fungerer faktisk mye bedre enn jeg hadde både fryktet og håpet på. Det er en veldig befriende følelse om du er vant med å spille i 3D på de gamle modellene. Det eneste problemet med den stabile 3D-effekten er at den har en tendens til å hakke litt når den justerer seg. Dette var til tider synelig i både The Legend of Zelda: Majoras Mask 3D (terningkast 6) og Monster Hunter 4 Ultimate (terningkast 5), men var verst i Kingdom Hearts: Dream Drop Distance. Sannsynligvis var dette fordi spillene er ganske detaljerte, for jeg hadde ikke noe problem i spill som Super Mario 3D Land eller Paper Mario: Sticker Star.

Lastetidene er også mye kortere på New 3DS. Når jeg spilte Monster Hunter la jeg knapt merke til lasteskjermene. Du rekker å se de, men de er borte igjen før du rekker å løfte på brusglasset ditt. Både oppstart av maskin og eShop-applikasjonen jobber fortere også, og nedlasting av spill har også fått en liten boost, men den merker du ikke like mye. Det du vil merke derimot er den nye plasseringen av knapper og innganger. 3DS-spillene dytter du nå inn under maskinen, istedenfor på toppen. Spillet sitter også lenger inn så sjangsen for at du med et uhell spretter spillet ut er mye mindre nå. Lyd-slider har blitt plassert på øvre skjerm på motsattside av 3D-slider, og Home-knappen står for seg selv mens Star og Select har fått to små knapper under ABXY-knappene. 

Det eneste jeg ikke finner igjen er inngangen til SD-brikkene, og det er fordi den finnes ikke lenger. I et ekstremt tåplig trekk av Nintendo så må du nå skru opp baksiden av din N3DS for å finne SD-brikka, og skuffelsen blir bare enda større når du oppdager at New 3DS bruker MicroSD-brikker. Dette i seg selv er ikke noe kjempestort problem, men for alle de der ute som har 3DS fra før så betyr dette at overføringsprosessen mellom maskinene blir mye mer kranglete enn det den trenger å være. Det er selvfølgelig ikke nok og bare kunne bytte SD-brikker, men du må enten ha begge 3DS samtidig og gjøre overførelsen, eller putte alt inn på en data først. Hvis du ikke har noen 3DS fra før er det som sagt ikke like irriterende, men husk at det ikke følger med lader til New 3DS. Hvorfor? For å gjøre maskinen litt billigere for alle som har 3DS fra før…

Jeg er heller ikke kjempeimponert over den nye C-stikka heller. Denne er plassert rett over ABXY-knappene og fungerer stort sett som en kameraspak. Jeg har vært borti bærbare PC’er som bruker en lignende knupp til å styre musa på skjermen. Hvis du husker slike PC’er skjønner du også hvordan C-stikka fungerer. Du skal ikke bruke mye krefter på å dytte på den, og den leser ganske godt hvor du dytter den. Problemet oppstår hver gang jeg prøver å dytte den nedover. Merkelig nok er det så godt som umulig å på en måte tegne en sirkel med C-stikka. Både i Monster Hunter og Majoras Mask opplevde jeg vanskeligheter når jeg skulle dytte C-stikka nedover for å løfte kamera oppover i spillet. 

Til tross alt det negative så føles 3DS endelig litt mer voksen ut. Maskinen leder uten tvil markedet for håndholdte spillkonsoller, og jeg tror det nye stilrene designet bare hjelper til med å løfte den enda høyere. Den ser rett og slett mye mer appelerende ut, og med et så kraftig spillbibliotek den har bygget opp disse årene så kan jeg ikke gjøre noe annet enn å anbefale N3DS på det aller sterkeste, da spesielt til dere som ikke allerede har en 3DS fra før. Hvis du har 3DS fra før og er usikker på om du skal oppgradere eller ikke, så er det egentlig bare et spørsmål om du vil ha de kommende eksklusive spillene, og liker å spille i 3D eller ikke. Hvis du ikke har spilt Xenoblade Chronicles på Wii så bør du ønske muligheten til å spille den nye lanseringen av spillet, som er eksklusiv til New 3DS. Når det gjelder 3D-spilling så skal det nevnes at jeg brukte ikke 3D mye før på de gamle modellene, men nå gjør jeg det så godt som hele tiden. 

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 25 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og platformere. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash, Metal Gear Solid, Kingdom Hearts og Rock Band.