Endelig kom oppfølgeren!
0

Endelig kom oppfølgeren!

mai 16 Martin Moen  

Da var det endelig duket for et nytt Dawn of War spill etter nesten ti års venting. Var det verdt det? Ja! DoW III bringer ikke så mye teknisk nytt til bordet, men fortsetter med det som gjorde det til så populære spill tidligere.


Det gode gamle

Hvis du er helt ny til Dawn of War, så forholder det seg som et ganske konservativt RTS spill. I likhet med Starcraft og Warcraft går spillet ut på at du velger en faksjon, bygger opp infrastruktur og enheter, og forsøker å slå fienden ved å ødelegge deres base. Man kan iløpet av en runde bygge flere forskjellige enheter, oppgradere egenskapene deres og rekruttere inn spesielle helteenheter. Man må også sørge for å hente inn ressurser så man kan fortsette å bygge ut og rekruttere flere enheter, og disse resurspunktene er ofte satt ut på ustrategiske plasser slik at man må gjøre en innsats for å ta og holde på dem. Til slutt sitter man igjen med en vinner, og starter man en ny runde etter det så må man starte helt fra starten igjen.

Har du derimot spillt DoW før, så kjenner du nok igjen dette ganske godt. Og jeg synes det egentlig bare er positivt at de har valgt å fortsette med den gamle oppskriften, for jeg synes den fungerte utrolig bra. De har også dratt med seg “army painter” fra tidligere. Her kan du selv “male” faksjonen i fargene du selv ønsker, og viser at de fremdeles holder seg tro til fans av Warhammer 40,000. Dette er vel den funksjonen jeg også er mest skuffet over. Selv om jeg liker at de har beholdt deg gamle, skulle jeg ønske de hadde oppgradert denne funksjonen mer; sammenlignet med hvordan character creation har forbedret seg i andre spill.


Single player er godt gjemt

DoW III har en single player campaign hvor du får spillt som alle tre rasene. Du kan ikke velge når du spiller hvilke, for det er en samlet campaign for alle. Du har også, som tidligere, muligheten til å spille skirmish. Dette er derimot veldig godt gjemt under “multiplayer” fanen, og deretter under “offline against AI”.

De har derimot valgt denne gangen å kun inkludere tre faksjoner i spillet; Space Marines, Orcs og Eldars. For de som er litt kjent med serien, så ser dere at dette er litt tynt. Jeg aner at det kommer en DLC med flere faksjoner og campaigns etter hver

Ikke bare det samme gamle

Generelt har jo spillet fått et ansiktsløft med bedre grafikk, oppgradert musikk og lyd og bedre AI. Samtidig har flerspillerdelen blitt til en ny skirmish modus hvor du må ødelegge vitale bygninger i rekkefølge for å vinne. Dette gjør at rushing blir vanskeligere og skaper mer interessante kamper. Alt i alt er alle rasene mer balanserte også, selv Eldars som tidligere har blitt sett på som ganske svake har fått seg en boost.

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med DoW III. Det bringer tilbake det gode minner, og jeg er glad for at de har holdt seg til en god, “gammel” oppskrift. Jeg gir det en foreløpig sekser fordi, vel fordi jeg synes spillet er ganske bra og har vært fan av serien i lang tid. Jeg er derimot skeptisk til det lille faksjonsutvalget, og krysser bare fingrene for at det ikke ender med en DLC fest med titalls av skins, faksjoner, enheter osv osv.

About Martin Moen

Spillutvikler som holder til i Trøndelag med bachelor innen spillutvikling og -produksjon. Har en bred smak innen spill, men foretrekker spill der jeg kan spille med/mot venner. PC Master Race!