Epic utfordrer Steam med sin nye digital markedsplass
0

Epic utfordrer Steam med sin nye digital markedsplass

des 05 Anders Lønning  

Når du har en pengepresse av ugudelige dimensjoner slik det amerikanske spillselskapet Epic Games snublet over med Fortnite, hva skal man da bruke alle disse pengene på?

Investere dem slik at man kan tjene enda mer penger så klart.

Epic annonserte tirsdag ettermiddag norsk tid at den allerede lanserte Epic Games Launcheren nå blir bygd om til å fungere som en direkte konkurrent til Valve’s Steam plattform.

Det vil si at i tillegg til å spille Fortnite og andre Epic spill vil denne nye tjenesten også kunne tilby spill fra tredjeparts utviklere som velger å være på plattformen.


Epic Games ønsker å tilby en mer utviklervennlig plattform

Her kan du lese hva Epic sjef Tim Sweeney hadde å si om plattformen da han snakket med bransjenettstedet MCV, og mer informasjon er ventet å komme på fredag under årets The Game Awards

Som gulerot for å lokke utviklere over til plattformen sin tilby Epic en 88/12 fordeling av inntektene mellom utvikler og Epic Games. Det vil si at for hvert solgte spill vil utvikleren sitte igjen med 88% av av salgs fortjenesten som er en langt bedre avtale enn hva utviklerne får hos både Apple, Google eller Steam, hvor fordelingen vanligvis ligger rundt 70/30

I tillegg til dette vil utviklere som bruker Epic’s Unreal spillmotor som utviklings plattform også slippe å betale dem 5% av inntektene for bruken av motoren, hvis spillet blir solgt gjennom Epic’s nye markedsplass.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.