Er dette fremtidens spillcover?
0

Er dette fremtidens spillcover?

mar 21 Spill.no  

Debatten rundt vold og dataspill har eksistert siden dataspillenes inntog i arkadehallene på 70-tallet. Nå har to bekymrede amerikanske politikere fremmet et lovforslag som vil føre til at spillcover må trykkes med en advarsel mot volden i spillet, lik advarslene vi har på røykpakker.

– Søppelforskning

Det er Eurogamer som skriver om de to politikerne Joe Baca fra Demokratene og Frank Wolf fra Republikanerne som har fremmet forslaget. De to politikerne vil ha en advarsel på alle spillcover med følgende melding: «WARNING: Exposure to violent video games has been linked to aggressive behaviour». De eneste spillene som skal slippe å ha advarselen er de med aldersgrense EC, som er spill beregnet på de aller minste barna.

– Akkurat som vi advarer røykere om de helsemessige konsekvensene med tobakk, burde vi advare foreldre og barn om det stadig større vitenskapelige beviset om et forhold mellom voldelige dataspill og voldelig adferd, sier Frank Wolf til avisen The Hill.

Spillutgivernes interesseorganisasjon i USA, Entertainment Software Association, mener forslaget strider mot den amerikanske grunnloven, og kaller forskningen de to politikerne viser til for «søppelforskning».

– Flere medisinke eksperter, forskningsautoriteter og domstoler over hele landet, inkludert høyesterett, har studert nøye forskningen representanten Baca bruker som grunnlag for lovforslaget, og har konkludert med at den er mangelfull. Uavhengige vitenskapsmenn har ikke funnet noen sammenheng mellom dataspill og vold i virkeligheten, sier ESA til Game Informer.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.