Er Steam på vei til å bli et OS?
0

Er Steam på vei til å bli et OS?

aug 09 Spill.no  

Fra 5. september blir en rekke programmer tilgjengelige på Valves spillplattform og nettjeneste Steam, melder studioet i et presseskriv.

Kundeservice

– De 40 millionene med spillere som er innom Steam er interessert i mer enn å spille spill. De har fortalt oss at de ønsker å få mer av programvaren sin på Steam, så denne utvidelsen er et svar på disse kundeønskene, forteller Mark Richardson fra Valve.

Programmene strekker seg «fra kreativitet til produktivitet», og benytter seg av de samme fordelene som Steam-spillene, med installasjon, oppdateringer og nettsky-lagring for filer. I tillegg blir Steam Greenlight, som er laget for spilldesignere som vil ha godkjenning av produktene sine fra Steam-brukere, også tilgjengelig for programmer og applikasjoner.

Steam OS

I mai distribuerte nettjenesten sin første film, da dokumentaren Indie Game: The Movie ble lansert. Hvis Valve fortsetter å utvide sortimentet sitt til å bli en totalleverandør av programvare, er det ikke lang vei til å gjøre Steam om til et eget operativsystem. Studioet har imidlertid ikke kommentert utvidelsen utover det relativt korte presseskrivet. Ennå.

Steam utvikles og drives av Valve, og tilbyr snart film og programmer i tillegg til spill. Nettjenesten kan lastes ned her.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.