Et av tidenes beste spill ble nettopp mye bedre
0

Et av tidenes beste spill ble nettopp mye bedre

apr 08 Stian Koxvig  

Da det ble lansert i 2017 tok Persona 5 verden med storm. Det å stjele hjerter som The Phantom Thieves of Hearts skulle vise seg til å være ett av de beste JRPG noensinne, og var på flere topp 5 lister over årets beste spill (Inkludert min).

I disse usikre karantene tider er et 120 timers RPG akkurat hva du trenger for å slå i hjel tid.

Kasumi Yoshizawa, det nye medlemmet av The Phantom Thieves of Hearts

Så Persona 5 Royal bringer inn rundt 20 timer med nytt innhold spredd litt rundt hele spillet hvor det rikholdige persongalleriet er både tilstede og oppgradert så perfekt at vi ønsker oss mer når alt er slutt.

Persona 5 er et sånt JRPG hvor absolutt alt fungerer.

Historien er fortsatt veldig absurd, og det tredje semesteret etter hovedspillet skrur absurditeten opp til 11 av 10.  Japanske rollespill er jo kjent for å ha rare historier som kanskje virker litt utiltrekkende for oss Europere, men i dette tilfellet fungerer det perfekt.

I det tredje semesteret etter hovedspillet våkner Joker opp i et alternativt univers hvor alle vennene hans har nye liv og tilsynelatende glemt han.

Den eneste som vet sannheten utenom han er hans erke-rival Goro Akechi, så i kjent stil må de slå seg sammen for å finne ut av hva som har skjedd.

Luringen Joker blir en slags mentor for nykommer Kasumi i løpet av spillet

Noen av stemmeskuespillerne har blitt byttet ut, men rollebesetningen i spillet er fortsatt solid og noe av det beste som er gjort når det gjelder stemmeskuespill i spill-historien.

Persona 5 Royal fikser det største problemet Persona 5 hadde, den eviglange grindefesten Mementos. Palasset til allmennbefolkningen som i hovedspillet var langt, kjedelig og uinteressant har nå fått en massiv oppdatering som gjør det morsommere å komme seg igjennom.

Hver etasje er mindre, lettere å manøvrere seg igjennom, og det har kommet en ikke spillbar karakter man kan kommunisere med som kan gi deg mer erfaring, penger og gjenstander som gjør Mementos til en mye enklere prosess å komme seg igjennom.

Ryuji er fortsatt Persona 5s komiker med noen av spillets kjappeste replikker

Gameplayet er fortsatt perfekt. Kampsystemet flyter bedre enn på lenge når ting som Baton Pass er puttet inn automatisk i motsetning til å få det med confidant level up som i grunnspillet.

Man har også fått muligheten til noen spesialangrep kalt Showtime hvor to av karakterne teamer opp og de ser helt fantastisk kule ut. De nye Personaene man kan få tak i ser som vanlig helt fantastisk ut. Dersom man har lagret data fra Persona 5 kan man laste inn mye ekstra bonusinnhold.

En av de nye vennene man kan forme bånd med

Vi kommer ikke unna å snakke om Persona 5 uten å snakke litt om musikken. Spillet har ett av de beste soundtracks i spill historie, og i Persona 5 Royal er det lagt til flere kule kamplåter som gjør at man bare vil nyte musikken.

Så, klarer Persona 5 Royal å overbevise folk at det er verdt kjøpet?  Jeg vil si ja, det er mer enn nok nytt innhold her, mer enn både den oppgraderte Persona 3 og 4 til sammen. Så enhver som allerede har spilt originalen vil føle at dette er en god oppdatering. Samtidig er Persona 5 ett av tidenes beste rollespill, så enhver person som liker JRPGs og aldri har spilt Persona 5 må bare sette seg ned å gjøre det, det er ikke som du ikke har tid akkurat nå.

Yusuke og Ryujis Showtime

Persona 5 Royal tar alt som er bra med Persona 5 og gjør det bedre, mens det samtidig fikser de få feilene Persona 5 hadde i begynnelsen. Det er ganske klart å tydelig at Persona 5 Royal er den ultimate måten å spille Persona 5 på, og kommer til å stå på veldig mange topp 10 lister over årets beste spill også.

About Stian Koxvig

25 år gammel mann med bakgrunn innenfor film og journalistikk. Spiller det meste men er veldig glad i Final Fantasy, Metal Gear Solid og The Legend of Zelda: Er lidenskapelig opptatt av film