Etherborn – Det enkle er ofte det beste
0

Etherborn – Det enkle er ofte det beste

aug 05 Stian Koxvig  

I blant oppdager man rare spill som bare endrer deg som person, spill som tar en type sjanger du tror du kjenner godt, og bare leker med det. Etherborn er et sånt spill. Kan rundes på ti minutter, men ett av de aller beste indiespillene noensinne lagd.

Jeg er helt frelst, vet ikke hvor jeg skal starte, men la oss snakke om enkeltheten. Etherborn er enkelt, har bare fem verdener. Du springer og hopper rundt på The Endless Tree, og samler hvite steiner for å komme deg videre. Selv om Etherborn er enkelt og i teorien kan rundes på 10 minutter, er det et spill du vil finne deg å komme tilbake i lenge grunnet hvor utrolig vakkert det er.

Noengang sett noe så vakkert?

Historia er enkel, du starter som et ganske nyfødt vesen på The Endless Tree, og får vage guidelines av en forteller som prøver å fortelle deg hvor du skal . Nysgjerrigheten driver deg videre til å prøve å finne ut av hva som har skjedd.

Verdenen er stor og spennende og utforske

Her løper man, går rundt, hopper og utforsker, og gameplayet fungerer på en genial måte. Man må tenke på hvordan bruke verdenen for å finne disse hvite steinene. Disse steinene har som funksjon og aktivere broer, heiser etc som beveger deg rundt på treet, derfor vil man alltid utforske så mye som mulig for å få dette til å gå rundt.
Det lekes veldig med tyngekraften her, og det fungerer, tok litt tid før jeg skjønte hva jeg kunne gjøre, og ikke kunne gjøre. Spillet blir imot de siste levlene litt mindre lineært, og man må bruke litt tid til å utforske, men spillet både ser og høres såpass vakkert ut at det er ikke noe problem. Puzzle sjangeren i Etherborn er en genistrek, fordi det starter såpass enkelt, men blir mer utfordrende etter hvert som man kommer inn i det.

Jeg elsker kunstneriske spill. Child of Light, Ori and the Blind Forest, Cuphead, og nå Etherborn, spill hvor jeg bare koser meg av å se meg omkring. Det er så vakkert, og musikken er rolig piano melankolsk som er med å skaper stemningen. Etherborn er et spill du vil bruke enten 10 minutter på eller ca en time på, men det er et spill som også får deg til å sitte og tenke. Samtidig kommer man borti det gamle ordtaket «Det enkle er ofte det beste» Etherborn er et enkelt puzzlespill, men oppskriften fungerer så godt

About Stian Koxvig

Bakgrunn innenfor film og journalistikk. Spiller det meste men er veldig glad i Final Fantasy, Metal Gear Solid og The Legend of Zelda: Er lidenskapelig opptatt av film