Eventyrdronninga er tilbake
0

Eventyrdronninga er tilbake

apr 02 Spill.no  

Gabriel Knight-serien var en av de bedre eventyrspill-seriene på 90-tallet. Den avslepne sørstatsherremannen Gabriel var en glimrende hovedperson for okkulte mysterier, enten han undersøkte voodoo-kulter i hjembyen New Orleans eller overnaturlige hendelser i Tyskland i oppfølgeren. Det tredje spillet rotet seg bort i tåpelig 3D-grafikk, og det forbigår vi gjerne i stillhet.

Jane Jensen

Bak enhver stor mann finner vi en kvinne, og bak det skjeve smilet til Gabriel stod Jane Jensen, som med rette kan kalle seg dronningen av eventyrspill. Hun har vært med på både Police Quest– og King’s Quest-spill, og var hjernen bak Gabriel Knight-spillene. Karrieren har dabbet noe av de siste ti årene, foruten en rekke mindre prominente utgivelser prøvde hun seg på et slags comeback med eventyrspillet Gray Matter i 2010, som fikk blandet mottakelse.

Som alle eldre utviklere med en nostalgisk fanbase tok det ikke lang tid før Jensen kastet seg på Kickstarter-bølgen for å prøve seg på nok et comeback, denne gangen i form av eventyrspillet Moebius som rakk å samle inn 435.000 dollar via donasjonstjenesten, og dermed blir realisert i løpet av året.

I Moebius møter vi antikvitetsforhandleren Malachi Rector som reiser rundt hele verden for å undersøke en rekke mystiske hendelser for den mystiske organisasjonen F.I.S.T. Foruten fjollete navn på organisasjoner og hovedpersoner blir det med andre ord mye mystikk i Moebius.

Den første traileren hinter om rifter i tid og rom og andre overnaturlige og mystiske hendelser, sjekk den ut selv her:

Foruten stive animasjonser, litt flate bakgrunner her og der, fryktelig musikk og elendig stemmeskuespill er det forhåpentligvis et eller annet potensial å spore dypt begravd i Moebius-traileren for eventyrfans. Jeg må innrømme at jeg ikke er helt overbevist, men utviklerne påpeker og understreker at det er snakk om en trailer basert på en alfaversjon av spillet, så det kan jo være en del som blir forbedret.

Fikk du ikke nok mystikk av traileren, kan du gløtte på noen mystiske skjermbilder på neste side.

Kilder: Spillets hjemmeside, Wikipedia, Kickstarter

Moebius utvikles og utgis av Pinkerton Road Studio. Spillet skal lanseres digitalt på PC, Linux og Mac i løpet av 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.