Eventyrmodusen under lupen
0

Eventyrmodusen under lupen

sep 29 Spill.no  

For noen uker siden ble det sluppet en ny oppdatering for det voksende sandkasse-spillet Minecraft. Denne gangen har Mojang lansert en eventyroppdatering og vi har sett nærmere på noe av det beste ved denne patchen.

Modus

Endelig har Mojang forstått at vi vil spille Minecraft på to forskjellige måter: enten vil vi bygge i fred og ro uten å bli plaget av monstre, eller så vil vi utforske og kjempe for å overleve. I menyene kan vi nå velge å spille Creative eller Survival. I Creative har det blitt lagt inn TooManyItems som er en godt brukt mod til spillet hvor alle blokker og våpen er tilgjengelig for spilleren til en hver tid. I tillegg kan man også fly fritt rundt i spillverdenen, selv om kontrollen er litt fiklete når man er i lufta. Selv om det har blitt enklere i byggemodusen, må man fortsatt kjempe for livet i Survival mode.

 

HUD

Det hersket mange rykter om hva som ville komme i 1.8 oppdateringen og jeg må si at jeg er godt fornøyd med alt det nye i spillet. En av oppdateringen jeg er mest fornøyd med er ikonene og funksjonene på skjermen. De har fått en overhaling og det har blitt lagt til en sultmåler som forteller deg om du trenger å spise. Er det ikke mat i nærheten når sultmåleren er tom, begynner du å miste helse. Dyr blir fin mat hvis du steker de på et bål.

Samtidig er det kommet erfaringspoeng. For hvert monster du tar livet av, dropper det nå kapsler som gir deg erfaringspoeng. Når meteret er på toppen går det til bunnen igjen. Det virker som om dette er en betatesting for den neste versjonen av Minecraft som er 1.9. 

Mobs

Det har også kommet flere mobs til Minecraft, men ennå har det ikke dukket opp noen vennlige vesener. Et av disse vesenene flytter rundt på blokker som du har jobbet med. Det kan være at du har bygget et bittelite hus i skogen som du har glemt, og deretter kommer tilbake til, for så å oppdage at huset er borte eller i ruiner. Da er det mest sannsynlig Enderman som har vært på fære.

Enderman er en mob med lange slengende armer som flytter rundt på blokker og lager rett og slett ett lite helvete for deg hvis de er mange. Disse er tre blokker høye med hvite øyne og kan minne litt om Hufsa i Mummitrollet.

Hvis du har spilt Minecraft en stund vet du hva du bør unngå eller gå bort til. I 1.8 er det kommet en liten muselignende skapning som kommer ut av noen steinblokker. Disse blokken skiller seg fra de normale steinblokkene ved at de er lette å ødelegge. Den nye moben heter Silverfish, ser ut som en liten mus, men er utrolig ekkel når den først kommer frem. Den er nokså lett å drepe og tar ikke mye liv av deg, men legger du merke til at blokken går mye fortere å ødelegge, så råder jeg deg til å grave deg rundt.

Ved denne oppdateringen vil jeg si Minecraft er gjort til det bedre. Det har blitt gjort store forbedringer med spillet, og jeg gleder meg til å se den videre utviklingen og få se den videre bruken av alle funksjoner som er lagt til nå. Montro om Minecraft også kan bli enda bedre med ukene som går frem til 11. November?

Minecraft blir utviklet av Mojang og kommer til Xbox 360, Mobil og PC. Utslippsdato for fullversjonen er 11. November.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.