Extra Credits om Norge!
0

Extra Credits om Norge!

des 10 Spill.no  
Hørt om Extra Credits?

Én tør vedde éns syndige høyre arm på at ganske få nordmenn, selv blant spillinteresserte, har hørt om den amerikanske nett-serien Extra Credits. Kort fortalt er Extra Credits godt mulig den mest vitale serien om videospill noensinne. Serien ble startet tilbake i 2008 av herrene James Portnow og Daniel Floyd, to profesjonelle utviklere, og frøken Allison Theus, profesjonell tegner. Siden har mange flere dedikerte kunstnere og andre medarbeidere slengt seg på lasset, og resultatet er en Youtube-kanal fylt til randen av høykvalitetsvideoer om spilldesign, spillkultur og mye annet. Rene godteposen for spillinteresserte.

Hva går ting i?

Extra Credits prøver å være annerledes enn andre og på en måte «dissekere» videospill som media, industri og historieforteller. Kjerneserien kommer ut med en ny episode i uka om alle slags temaer. De har blant annet gjort en God of War-episode med en karakteranalyse av Kratos, en Diablo-episode om handelsmarkedet med virkelige penger, en Minecraft-episode om den oppvoksende generasjonen av designere og flere episoder om hvordan videospill kan forbedre utdanningssystemet vårt.

De har laget flere mini-serier også. Extra Remix er små hyllester til musikkunstnerne i nettsamfunnet Overclocked Remix. I James Recommends snakker James i levende live om nye spill han mener bør få mer oppmerksomhet. Design Club er en artig liten snuttsamling om geniale spilldesign. De har blant annet analysert testrommene i Portal og funksjonene til det forhatte Blue-Shell fra Mario Kart. Og Extra History er et ambisiøst prosjekt hvor de snakker og tegner om virkelig historie på sin egen spesielle måte.

Uansett!

Et gjengående tema i kjerneserien er Global Games, hvor Daniel rabler i vei om spillindustrien utenfor metropolene Japan og USA. Etter å ha latt temaet hvile noen år har de endelig kommet tilbake med en episode om Norge! Det er mildt sagt fascinerende å høre Extra Credits’ synspunkt på norsk spillindustri, sett fra både gode og dårlige sider. Leseren finner episoden nederst i artikkelen og gjør lurt i å sjekke ut Youtube-kanalen deres også. Leseren kommer ikke til å angre.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.