Fanspill tok ti år å lage
0

Fanspill tok ti år å lage

apr 02 Spill.no  

En fanutviklet oppfølger til 90-tallets populære Wing Commander-serie er ferdigstilt, og har allerede etter ett døgn tangert 50 000 nedlastinger.

Nostalgisk comeback

En av sjangerne som ikke overlevde årtusenskiftet er romskipssimulatorene, og helt i bresjen av disse fant vi Wing Commander-spillene, som presenterte et enormt, gjennomført sci-fi-univers. Spillene var kjent for sine filmsekvenser, noe som på 90-tallet var et imponerende element i seg selv, og regnes som en pioner for å inkludere Hollywood-skuespillere i dataspill. Wing Commander III hadde blant annet Mark Hamill (Star Wars), Malcolm McDowell (A Clockwork Orange), John Ryhs-Davies (Ringenes herre) og til og med pornoskuespilleren Ginger Lynn på rollelisten.

Men sjangeren dabbet av mot slutten av 90-tallet, og tilbake satt en enorm fanbase med kraftige abstinenser. De siste ti årene har derfor gått med på å utvikle en egen, fanutviklet oppfølger ved navn Wing Commander Saga: The Darkest Dawn.

Se trailer

Gratis toppspill

Spillet inneholder hele ni timer med innspilt dialog, halvannen time med filmsekvenser, to kampanjer, 55 oppdrag og 90 3D-modeller. Nesten 300 skuespillere har bidratt for å realisere prosjektet. Nå er det ferdig, og det har vært en umiddelbar storsuksess.

Electronic Arts, som sitter på rettighetene til Wing Commanderserien, ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om at fansen nå lager sitt eget spill for å holde serien i live.The Darkest Dawn er helt gratis, og kan lastes ned HER. Installasjonsfilene tar til sammen rundt 3,3 GB og rundt 8 GB når den er ferdig pakket ut på harddisken. Spillet er foreløpig kun tilgjengelig for PC, men en Linux-versjon er på vei.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.