Fem piratkopier for hvert solgte spill
0

Fem piratkopier for hvert solgte spill

nov 30 Spill.no  

Den polske spillutvikleren CD Projekt, som står bak spillserien The Witcher, anslår at det eksisterer over 4,5 millioner piratkopier av The Witcher 2: Assassins of Kings.

Egen estimering

Det er engelske PC Gamer som har snakket med utvikleren, og de har regnet seg fram til tallet selv. Ved å overvåke aktiviteten på diverse torrent-sites har de regnet ut et estimat over hvor mange piratkopier som har blitt lastet ned, men CD Projekt-sjef Marcin Iwinski mener estimatet er ganske lavt, og at det reelle tallet piratkopier nok er enda høyere.

– Resultatet av beregningene våre er 4,5 millioner illegale nedlastinger. Dette er bare et estimat, og jeg tror det er et litt vel optimistisk tall. Per i dag har vi solgt over en million lovlige eksemplarer av spillet, så 4,5-5 piratkopier per lovlige eksemplar er ikke en ille ratio. Virkeligheten er antagelig mye verre, sier Iwinski til PC Gamer.

The Witcher 2: Assassins of Kings ble lansert uten piratbeskyttelse (DRM), fordi CD Projekt mener at uansett hva slags beskyttelse de hadde lagt med spillet ville det blitt cracket i løpet av kort tid.

The Witcher 2: Assassins of Kings er utviklet av CD Projekt og utgitt av Namco Bandai. Spillet er lansert på PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.