Flere Playstation 4-detaljer
0

Flere Playstation 4-detaljer

feb 22 Spill.no  

Etter Sonys pressekonferanse natt til torsdag satt mange igjen med svært mange spørsmål. Nå har pressen som var til stede på visningen i New York fått snakket med Sony-folk, og flere spørsmål har blitt besvart og rykter avkreftet eller bekreftet. Vi summerer opp.

Bruktspill og nettilkobling

Et av ryktene i forkant av presentasjonen var at Sony ville sperre muligheten for å spille bruktspill på Playstation 4 ved at man brukte opp en engangskode når man spilte spillet første gang. Det har Sonys studiosjef Shuhei Yoshida bekreftet i et intervju med Eurogamer. Etter å ha konsultert med sin japanske PR-rådgiver kunne han bekrefte at brukte spill vil fungere på Playstation 4.

I samme intervju avslørte Yoshida at til tross for alle de sosiale nett- og delingsfunksjonene til konsollen der man blant annet kan koble seg til Facebook og laste opp spillklipp og streame spillsesjonene sine live, kan man også spille på Playstation 4 uten å være koblet til nett. Det vil altså ikke være et krav om at man er koblet til internett mens man spiller, slik enkelte PC-spill krever for å forhindre piratkopiering.

Ingen gamle kontrollere

I et intervju med Polygon forteller den samme Yoshida at Playstation 4 ikke vil støtte eldre Dualshock-håndkontroller. Dermed vil det ikke bli mulig å bruke sin Dualshock 3-kontroll på Playstation 4. Playstation Move vil derimot bli støttet slik at de som har Move-kontroll på Playstation 3 kan bruke den på sin Playstation 4.

Europa før jul?

Når det gjelder lanseringstidspunkt har ryktene i forkant av presentasjonen snakket om at Playstation 4 vil lanseres i Japan og USA før jul mens Europa vil få konsollen i 2014. Pressemeldingen Sony Europa har sendt ut om Playstation 4 sier at konsollen vil lanseres «holiday 2013» som generelt regnes som november og desember, altså julesalget.

Her er det dog mye forvirring ute og går. Yoshida vil i sitt Eurogamer-intervju ikke bekrefte eller avkrefte at Europa kan få konsollen senere. Vi har og spurt Playstations nordiske PR-representanter – som selv sendte ut pressemelding med holiday 2013 som lanseringsdato til nordisk presse – om hva de definerer som holiday 2013, uten å ha fått noe annet svar enn:

– Nøyaktig lanseringstidspunkt kommer vi tilbake til når vi er klare.

Dermed tyder det meste på at Sony ikke har bestemt seg for hvordan lanseringen vil bli ennå for Europa.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.