Football Drama – Et litt annerledes fotballspill
0

Football Drama – Et litt annerledes fotballspill

Savner du å kunne dope spillerne dine eller bestikke dommerne i Football Manager? Savner du også tøysete tekster om det eksistensielle ved fotball? Football Drama gir deg alt dette. 

Du er Rocco Galliano, nyansatt manager for Calchester Assembled, som spiller i Thiefa League (Heh.). Lagets russiske eier har høye forventninger til den kommende sesongen. Din oppgave er å lede laget gjennom en sesong, forhåpentligvis uten å få sparken.

Det kan se ut som spillet først og fremst er tenkt for mobil.

Football Dramas hovedfokus er narrativet. Her er det historien som driver spillet framover. Mellom kampene har du møter med en rekke personer (i tillegg til ei katt og ei bok), hvor du gjerne må velge en respons som vil spille inn på historien. 

Slik foregår kampene i stor grad.

Før kampene velger du et treningsopplegg som gir laget en bonus til den kommende kampen. I tillegg samler du actionkort gjennom valg og handlinger og disse kan du bruke til å påvirke kampen. Selve kampene er turbaserte og veldig simple. Du har i bunn og grunn to valg enten du har ball eller ikke; du spiller med risiko eller på det trygge. 

Det som gjør Football Drama interessant er at det skiller seg voldsomt fra resten av managerspillene. Handlingen inneholder mye tullball og kvasi-filosofiske eksistensielle spørsmål. Det er også en god porsjon humor og satire her. Siden det ikke er noen lisenser eller ekte personer med i spillet (selv om enkelte karakterer åpenbart er inspirert av ekte personer) så kan Football Drama også ta for seg deler av fotballen skyggeside. Her får du muligheten til å for eksempel bestikke dommere, hvis du har interesse av det.

Kortene du får varierer fra formasjoner, via å holde på ballen, til å provosere motstanderfansen.

Problemet til Football Drama er at det blir langdrygt. Så sant du ikke får sparken så har du 18 kamper i løpet av sesongen. Og kampene er det desidert kjedeligste i spillet. De blir for like og du kan påvirke for lite. Pressekonferanse og påfølgende presseoppslag etter disse mister også fort sjarm. Jeg kunne ønske at når man først hadde et kortelement så hadde det vært en langt større del av kampene. 

Visuelt har Football Drama en særegen og kunsterisk stil, som jeg liker. Lyden slo jeg imidlertid raskt av. Endel av tekstene bærer preg av at engelsk ikke er førstespråket til utviklerne. 

Football Drama er et artig, lite spill som er best i små porsjoner. Derfor er nok mobilutgaven å foretrekke. Et spill man kan plukke opp når som helst og spille i noen minutter. Med flere slutter og historiegrener forsvarer det også flere gjennomspillinger. På PC derimot blir det rett og slett for repeterende.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.