Forhåndstitt: Partisans 1941
0

Forhåndstitt: Partisans 1941

Husker du Commandos? Strategispillet hvor du kontrollerte en liten gruppe elitesoldater gjennom ulike krigsoppdrag. Hvis du likte Commandos kan det være verdt å sjekke ut Partisans 1941. 

Dette er gjengen du tar med deg ut i kampen.

I Partisans 1941 styrer du en gruppe russiske opprørere som slår tilbake mot okkupasjonsmakten Tyskland under andre verdenskrig. Det hele starter i fangeleir som du må komme deg ut av.

Vi fikk teste en tidlig versjon av spillet som kommer ut om litt under en måned. 

Basebygging er også en del av Partisans.

Strategispill hvor du styrer en liten gruppe soldater har fått sin renessanse de siste årene, mye takket være XCOM. Det som skiller dette fra XCOM er at det ikke er turbasert, men alt skjer i sanntid. 

Det taktiske aspektet dette gir er det klart mest interessante med spillet. Oppdragene er varierte og du har mange ulike muligheter for hvordan du vil løse dem, men det er ingen tvil om at mye av Partisans handler om å holde seg skjult. Den beste følelsen i spillet er imidlertid å gjennomføre et perfekt bakholdsangrep. 

Du kan oppgradere de tre personene i gruppa slik du ønsker, men det kan være fornuftig å gi dem ulike egenskaper for å løse oppdragene optimalt. Et annet hjelpemiddel er at du kan få tiden til å gå saktere, slik at du kan finjustere de godt planlagte angrepene underveis.

Det er ikke et kjempekomplekst oppgraderingstre for soldatene dine.

I tillegg til oppdragene er det en mer overgripende taktisk del i spillet, hvor du bygger base og sender ut folkene dine på oppdrag du ikke styrer selv. Her handler det om å bruke ressursene dine fornuftig, både de menneskelige og for eksempel mat. 

Nå skal det sies at andre verdenskrig ikke er den mest originale settingen for et spill av denne typen. Det inntrykket jeg fikk av historien var likevel interessant nok. Og at man følger den russiske delene av krigen gir om ikke annet et noe friskere syn på ting. 

Jeg må også si at jeg er imponert over de lynraske lastetidene i spillet. Partisans 1941 er imidlertid fortsatt litt røft i kantene, men det velger jeg å tro at vil finslipes før utgivelsen 14. oktober. Jeg ser i alle fall fram til å prøve det ferdige produktet. 

Synskjegla er som seg hør og bør med.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.