Fortiden svarer
0

Fortiden svarer

mar 23 Spill.no  

I tiden jeg har vert borte har jeg jevnlig tatt små turer innom Spill.no. Har noen nevnt brukernavnet mitt? Har det skjedd noe nytt på spillfronten? Er siden der i det hele tatt? Ja da, nettstedet er der. Det ser ut til å ha skjedd store endringer i måten nettstedet er satt opp på, og hvilke brukere som dominerer forumet. Rundt den tiden jeg forlot Spill.no, var det mye snakk om at flere og flere av «gullmedlemmene» forlot nettstedet. De medlemmene som hadde flere tusen poster på forumet, utallige timer i chatten og en god slump med kvalitetspoeng. 

 

Jeg visste godt at jeg kunne karakteriseres som en av de, og trodde jeg forstod mer og mer om hvorfor de forlot nettstedet. De hadde vokst. De ville fylle hverdagen med noe som var mer nyttig – noe som gjorde noe for den store sammenhengen. En av medlemmene jeg husker spesielt godt er Paradox. Han utga seg for å være en spillutvikler i Ubisoft, og kom med en hel drøss andre løgner. Paradox ble utnevnt som moderator, og ble regnet som «en av de store». Men så kom det: Han var ikke spillutvikler. Brukeren hans var bare en del av et større veddemål med en venn der de kranglet om hvor mye tillitt personer har til hverandre på nettet. 

 

Unnskyldningen jeg kom med da jeg forlot dere, var at jeg hadde mistet interessen for spill. Kanskje var det slik den gang, i alle fall for en periode. Men den egentlige grunnen lå nok dypere. Hvordan omstendighetene lå med meg på den tiden, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på her. Spill.no var et av mine få sosiale knutepunkt og bidro med å skape mye underholdning i hverdagen. Hva ofret jeg det for? Jeg hadde mange grunner. Grunner som kunne sees på som gyldig, grunner som ikke var det, og av grunner jeg fant på i mitt eget, den gang kunnskapsløse hode. Dette er tre år siden nå. Den dag i dag angrer jeg på avgjørelsen min. 

 

For noen dager siden så jeg at det var postet en post gjennom bloggfunksjonen. Jeg hadde enda ikke sett på denne, og tenkte at jeg kunne legge av et par minutter av en ellers kjedelig kveld ved å sjekke det ut. En eldre bruker som slettet brukeren sin en stund etter jeg gjorde det, bestemte seg for å komme tilbake. Anger fører meg ingensteds, så hvorfor ikke? Det var da jeg bestemte meg for å gjøre det samme. Jeg registrerte en bruker, og startet fra begynnelsen med blanke ark. Null forumposter, null kommentarer. Det føltes dumdristig å kaste bort alle timene mine her og foran konsollen på ingenting. Jeg ønsker å gjøre noe ut av det. Jeg ønsker å ha muligheten til å se tilbake på det og reflektere over det. Kunnskap bør ikke kastes bort, det er nok alle enige i.

 

Jeg håper det var greit jeg lot meg inspirere. Mange vil nok se på det som herming at jeg skriver dette blogginnlegget. Er du en av de kan du trøste deg med at du har helt rett. Jeg kan meddele at jeg ikke spiller like mye som jeg gjorde før, men nettstedet handler ikke bare om spill. Det handler også om komunikasjon mellom mennekser over hele Norge (og andre deler av veden). Jeg håper avgjørelsen min var den rette, og jeg ser frem til å komme meg tilbake til hektene igjen!


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.