Fra Final Fantasy til surfing
0

Fra Final Fantasy til surfing

jul 25 Spill.no  

Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchi og studioet Mistwalker har lansert sitt første av totalt tre iOS-spill, surfespillet Party Wave.

Veiskifte

Merittisten til Sakaguchi er mildt sagt imponerende, og inneholder brorparten av de største rollespillsuksessene fra Japan. Vi nevner i fleng: De 13 første Final Fantasy-spillene, Parasite Eve, Super Mario RPG, Chrono Trigger, Xenogears, Vagrant Story, Chrono Cross, Blue Dragon, Lost Odyssey og nå sist The Last Story. Har du bøyd deg i støvet ennå?

Denne levende legenden har imidlertid tatt seg en pause fra rollespillenes verden, og studioet hans, Mistwalker, jobber for tiden med titler for Apples iOS-plattform. To prosjekter er foreløpig uannonsert, mens det noe obskure “action-surfespillet” Party Wave endelig er å finne på App Store for den nette sum av 14 kr. Sakaguchi har både regissert og laget musikk.

Se trailer

Action-surfing

I Party Wave, et uttrykk som visstnok stammer fra et fellesrop når flere surfere deler en bølge, handler det om å navigere så mange surfere man kan inn til et startpunkt for bølgen. På veien må man styre unna hai og andre farer. De overlevende surferne starter deretter en såkalt party wave, og spilleren bruker fingrene til å sjonglere dem rundt på bølgen, både for å plukke opp bonuspoeng, gjøre triks i luften, eller unngå farlige brennmaneter. 

Party Wave utvikles av Mistwalker Corporation og distruberes via Apples App Store for alle iOS-plattformer. Spillet koster 14 kroner, og er ute nå.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.