Full gjennomgang av «First Strike»
0

Full gjennomgang av «First Strike»

feb 07 Spill.no  

Den første tilleggspakken til «Call of Duty: Black Ops» er ute til nedlasting, og inneholder fire nye flerspillerbaner pluss en ny zombie-bane. Vi har pløyd oss nøye gjennom de nye kartene de siste dagene, og leverer her en sitrap fra fronten.

Kowloon

Som snytt ut av oppdraget i enspillerdelen foregår Kowloon-banen på takene av et urbant område i Hong Kong. Det er en relativt liten bane, som kan skilte med mange kriker og kroker, samt mange muligheter for å falle ned fra bygningene man kjemper på. Skumringsmørket på kartet gjør banen til et mekka for de som liker å luske i skyggene, så pass på. Ikke minst byr banen på to frekke tau man kan skli på om man ønsker en spektakulær død å bruke i Theater Mode. Gevinsten for å klare seg gjennom en hel aketur er imidlertid stor, for begge taubanene fører til kritiske punkt i både Domination og Search & Destroy. Og ikke spør meg om hvor de fordømte bikkjene kommer fra.

Stadium

I den lysere enden av fargespekteret finner vi Stadium, som foregår både inne i og utenfor en ishockeystadion. Nei, du kan ikke skli rundt på isen (men pucken lar seg i det minste skyte i mål). Banedesignet minner kanskje mest om Nuketown, men uten individuelle bygninger å gjemme seg i. Banen er ganske voksen i størrelse, i alle fall i ”Call of Duty”-perspektiv. Bakkekamper er hyppigst, med kun noen få gode sniperstillinger som avsløres kjapt om man ikke er en ninjaluring med lyddemper. Størrelsen gjør at de fleste modusene glir fint, kanskje i hovedsak Team Deathmatch, men tilbyr også noen gruelig spennende Wager-kamper.

Discovery

Under bedårende Aurora Australis – sørlig nordlys – finner vi Discovery-kartet. Den består av ulike tyske laboratoriebygninger adskilt av nokså åpne og islagte områder. Banen byr altså på mye moro for den luskende skarpskytteren, men vil i oppdragsbaserte moduser også by på klam nærkamp. I så henseende er de tre ødeleggbare isbroene taktisk interessante, særlig med en neve Claymores eller C4. Midten av banen representerer en skikkelig flaskehals, spesielt i Domination hvor flagget ligger helt på midten av en bro med sniperstillinger på hver side og en haug med solide stålkasser. Banen passer også ypperlig for Gun Game, siden man ikke lenger nødvendigvis blir stående fast på L96-en eller China Lake (eller kanskje jeg bare er dårlig).

Berlin Wall

Pakkens andre snøbane foregår rundt det politisk skjøre ingenmannslandet mellom Øst- og Vesttyskland. Det gufne været og de nitriste bygningene drar nostalgikeren tilbake til «Goldeneye» på Nintendo 64, bare med et dødelig felt midt i kartet hvor automatiske maskingevær lager borsjt av enhver grensekrenker. Dette blir fort interessant i oppdragsbaserte moduser. Garvede «Call of Duty»-veteraner vil nok også merke seg banens slående likhet med Skidrow fra «Call of Duty: Modern Warfare 2». Banen har gjenoppstått fra Treyarchs skuff med forkastede flerspillerkart, hvor Munich-banen etter sigende fortsatt befinner seg. Man kan derfor spekulere i om en del av historien i spillet skulle utspille seg i de to Tysklandene. Fremtidig DLC?

Zombies: Ascension

Et nytt zombiekart er selvsagt på sin plass, og setter deg og dine venner inni et gammelt, slitent og skummelt forskningslaboratorium dypt inne i Russland. Persongalleriet er det samme som på de andre banene, unntatt ”Five”, selvsagt. Samtlige har også et noe mer slitent utseende enn før, noe som er forståelig. Banen starter i guffent svart-hvitt før man får slått på strømmen. Mye av ”handlingen” i Ascension dreier seg om å få stasjonen til å fungere igjen, men underveis skjer det uventede og mystiske ting. Nyheter i Ascension inkluderer våpen og perks; Gersch Device lager et svart hull man kan transportere seg med, Matryoshka-dukkene fungerer som granater med flere eksplosjoner, og den symbolske sigden erstatter de andre melee-våpnene. PhD Flopper-perken gjør deg usårbar for egne eksplosjoner, samt slipper en liten atombombe når du slenger deg ned i liggende stilling. Stamin-Up fungerer omtrent som Lightweight og Marathon.

Hellhoundene er heldigvis borte, men erstattes av nesten like plagsomme Space Monkeys, som i tillegg til å være små og kjappe spruter Nova-6 når de dør, samt stjeler perkene dine. Enkelte runder vil være rene Space Monkey-runder, og da gjelder det å være kjapp på både foten og avtrekkeren.

Ascension er mye større enn tidligere Zombie-baner, og spilles med fordel sammen med andre. Banen skjuler en rekke festlige Easter Eggs, men de skal jeg ikke avsløre her.

«Call of Duty: Black Ops – First Strike» er en tilleggspakke til «Call of Duty: Black Ops» og er tilgjengelig på Xbox 360 nå og på Playstation 3 og PC i mars.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.