Full tallkrig før E3
0

Full tallkrig før E3

jun 10 Spill.no  

Neste uke samles hele den internasjonale spillbransjen i Los Angeles for å annonsere nye spill og vise de frem på den svære E3-messa. Tradisjon tro er dette en gyllen anledning for alle konsollfans å krige vilt og uhemmet. Og en fin anledning for konsollprodusenter å stikke kjepper i hjula for konkurrentene.

Hvem er størst?

Og det finnes ingen bedre måte å krige på enn å bruke tall. Microsoft har fyrt av det første skuddet i år, idet Aaron Greenberg, sjef for produktutvikling på Xbox 360, slengte ut en skrytemelding på Twitter i går kveld:

– Siste nytt fra NPD: «Halo 3» har solgt mer enn «Resistance» 1+2, «Uncharted» 1+2, «Killzone 2» og «God of War III» til sammen! Wow!

Nettsiden Eurogamer har sjekket tallene, og har konkludert med at beregningene ser ut til å stemme. Men det stopper ikke der. Nettsiden/bloggen Tech Hall har regnet ut at «Wii Sports»-serien har solgt mer enn hele «Halo»-serien og «Gran Turismo»-serien til sammen. Det er totalt solgt 81 millioner «Wii Sports» og «Wii Sports Resorts» ifølge Tech Hall, noe som er mer enn Sonys og Microsofts to flaggskipserier til sammen.

Dermed er debatten og skitkastingen igjen. Vi regner med mange stikk fra scenen på de tre konsollprodusentenes pressekonferanser på E3, og opphetede fanboydebatter på nettet i den kommende uken.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.