Game nekter å selge Mass Effect 3
0

Game nekter å selge Mass Effect 3

feb 29 Spill.no  

Det stormer rundt den europeiske butikkjeden Game i Storbritannia, som har slitt økonomisk siden slutten av 2011. Nå har de trange kårene ført til at spillkjeden ikke kommer til å ta inn flere spill fra Electronic Arts etter SSX som lanseres denne uken.

Likviditetsproblemer

Spillkjedens økonomiske utfordringer ble kjent tidligere i år, og har blant annet resultert i dårligere kredittvilkår hos flere spilldistributører. Det har ført til forsinkede leveringer, og kanselleringer av enkelte innkjøp. For eksempel valgte Game å droppe å kjøpe inn The Last Story til Wii i Storbritannia, og de vil heller ikke selge det kommende Mario Party 9 på Wii.

Nå kan det virke som likvidetsproblemene har nådd nye høyder, spillkjeden kommer nemlig ikke til å motta nye EA-spill i mars, og går dermed glipp av titler som Mass Effect 3 og The Sims 3: Showtime. I et internt skriv til Games butikker i England, lekket til nettsiden IGN, skriver ledelsen i Game at de bevisst har valgt å ikke kjøpe inn titler fra Electronic Arts i mars, fordi betingelsene til EA er urimelige. Eurogamer har vært i kontakt med Electronic Arts i Storbritannia, som kun viser til forhåndsbestillingssiden for Mass Effect 3, der Game ikke lenger er oppført som en av forhandlerne man kan forhåndsbestille spillet fra.

Spill.no har vært i kontakt med Games ledelse i Norden, som kunne opplyse om at denne boikotten av EA-titler kun gjelder for Games butikker i Storbritannia, og at Mass Effect 3 er kjøpt inn og vil bli solgt i alle Games butikker i Norge og Norden. Hvorvidt likviditetsproblemene i Storbritannia vil ha langsiktige konsekvenser på den nordiske driften, har vi ikke fått svar på ennå.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.