Gamescom klokkeslettene du må huske i dag
0

Gamescom klokkeslettene du må huske i dag

aug 19 Anders Lønning  

I dag er den offisielle starten av Europas svar til E3, og som vanlig på disse store messene som er fylt til bremmen med folk er nok den beste måten å oppleve det hele det å se det på skjermen i fra sin egen komfortable sofakrok.

Selve Gamescom 2019 foregår i mellom i dag og torsdag 22. august, men alle pressekonferansene som er planlagt går av stabelen i kveld. Likevel er det greit å være obs på at det kan komme nyheter ut av Köln ut over uka, så stikk innom nettsiden vår så skal vi forsøke å holde deg oppdatert på det som måtte skje etterhvert som det skjer.

Inside Xbox har æren av å starte det hele klokken fem. De blir så etterfulgt av en presentasjon fra Google Stadia klokken syv, før selve Åpningsshowet, hvor Geoff Keighley opptrer som vert, sparkes i gang klokken åtte.

Microsoft kommer nok mest sannsynlig til å fokusere showet sitt på Gears 5 som er like rundt hjørnet. Under presentasjonen kommer vi til å få se mer fra spillets Horde Mode, men for å høre mer om spillets historie må vi vente til åpningsshowet senere på kvelden.

Det er også forventet at Microsoft kommer til å vise frem noe fra Fifa 20, og ønske tenkning fra vår side er at vi gjerne får se mer av spill som Minecraft Dungeons eller Halo Infinite, men med tanke på at en av sjefsutviklerene på Halo Infinite nettopp tok hatten sin og forlot prosjektet kan man jo undre på hva som er status på prosjektet. Noe mer samarbeid mellom Nintendo og Microsoft virker heller ikke usannsynlig.

Jeg vil ikke gå så langt så å si at Google solgte oss på konseptet med Stadia under E3, men det var ikke langt i fra heller. I etterkant dog har det vært mindre entusiasme for hver gang jeg har hørt noe nytt. Det at man mister tilgangen til spillene når man slutter å betale, at spillene vil være priset tilnærmet det en fysisk kopi til de andre tre konsollene koster, og manglende cross-play på trekkplaster som Destiny 2 har unektelig lagt en demper på forventningene mine til hva Google egentlig er i stand til å oppnå med sin skybaserte satsing.

Vi håper de slår på stortromma nå som de har sjansen og blåser oss over ende med eksklusive titler, unike konsept og tør jeg håpe på en form for abonnementsordning hvor et bibliotek av spill er inkludert i prisen?

Uansett hvordan det går med Google, håper vi det bare går oppover detifra, for på åpningsshowet, som som tidligere nevnt skal ledes av Geoff Keighleyer det duket for avsløringer og overraskelser.

Hideo Kojima skal angivelig stikke innom med sitt kommende storspill Death Stranding. En av mine favorittutgivere om dagen, THQ, har sagt de skal annonsere storspill. Sega sier de har et såkallet AAA spill å vise frem, og ryktene skal også ha det til at Yakuza 3: Kiwami kan være en av spillene de annonserer.

Bungie kommer for å vise frem med av Destiny 2: Shadowkeep, Square Enix vil også ha en anledning til å vise frem mer av Final Fantasy VII Remake, og med over 17 utgivere som deltar på årets Gamescom konferanse er mulighetene nærmest endeløse for hva de kan ha på lur.

For spillentusiaster er det jul opptil flere ganger i året, og Gamescom 2019 lover til å være en av de beste så langt i år

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.