Gamingmus for den kresne
0

Gamingmus for den kresne

jun 25 Spill.no  

Vi har fått tilsendt noen nye spillprodukter fra den tyske produsenten Roccat, og i løpet av de kommende ukene kommer vi til å legge ut noen anmeldelser av disse produktene. Denne gangen ser vi nærmere på supermusa «Kone» og musmatten «Sota».

Roccat «Kone» gamingmus

Da Roccat bestemte seg for å produsere muser, siktet de seg rett mot de mest krevende forbrukerne fra første stund. Produktet kaller de «Kone», og det har vært toppmodellen deres helt siden siste halvdel av 2008. Vi har sett nærmere på en oppdatert utgave av denne musa, med det originale navnet «version 2».

Ved første øyekast er det liten tvil om at dette er en mus forbeholdt gamere som mener mer med å spille enn å «slå ihjel litt døtid» et par ganger i måneden. Musen lyser blått, er stappet full av knapper, og er omtrent dobbelt så stor som en ordinær PC-mus. Hadde man erstattet denne musen med den mamma har på skrivebordet sitt, hadde hun nok skygget banen med et hyl ganske fort.

Med slike produkt som dette er det visse funksjoner og finesser man ganske enkelt forventer skal være med. Uten å bli alt for tekniske kan vi fort nevne: oppløsning på 3200DPI, stort utvalg av knapper, skrollehjul og ergonomisk utforming. Det er først når man legger merke til at musen består av fem individuelle lys som kan konfigureres hver for seg i alle regnbuens farger, at produktet begynner å skille seg ut fra mengden av gamingutstyr som iherdig prøver å menge seg blant de beste der ute.

Musen passer godt inn i hånden, flyter veldig godt over en god musematte, og er utrolig presis i alle situasjoner. Ved å kunne justere musens sensitivitet med et par enkle museklikk på en av de ti knappene, slipper man enkelt unna frustrasjonen med å måtte avbryte spillet med en meny midt i de heteste spillscenene. Vi savner derimot en indikator som viser hvor sensitiv musen er for øyeblikket, slik noen av de argeste konkurrentene til denne musen har. Muligheten til å legge inn medfølgende lodd i bunnen av musen gjør sitt til at de fleste burde greie å finne seg svært komfortabel med dette produktet.


Kontrollpanelet som følger med på CD-plata til «Kone» imponerer stort. Her kan alt tenkelig justeres for å få mest mulig ut av denne toppmodellen. Blant annet er det mulig å lage forskjellige profiler etter hva man helst vil at knappene skal fungere til. En profil til hvert spill kanskje? Disse profilene lagres i et internt minne i selve musen, slik at de følger med dersom du flytter musen fra en maskin til en annen.

Det er ingen tvil om at Roccat har kommet fram til et veldig godt produkt i denne versjonen av «Kone». Desverre kommer den ikke helt til topps på grunn av mangel på sensitivitetsindikator, men det er fortsatt liten tvil om at «Kone» er i toppsjiktet når det gjelder gamingmuser. I forhold til andre produkter som sikter seg mot samme målgruppe, er prisen på 599 kr (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=494861) for dette Roccat-produktet midt på treet, absolutt verdt investeringen for den hardbarkede gameren!

Terningkast: 5

(Artikkelen om Roccat «Sota» fortsetter på neste side)

Roccat «Sota» musmatte

Roccat «Sota» musmatte, eller Roccat «Sota Granular Black Gaming Mousepad» som den egentlig heter, er en ny musmatte fra tyske Roccat. «Sota» er en musmatte sammensatt av tre typer materialer: En gummiert underside, en integrert metallfolie og en granulær overflate.

Musmatten skal visstnok både øke musehastigheten og forbedre presisjonen.
Sannhetsgehalten i disse utsagnene skal man imidlertid ta med en klype salt, fordi etter å ha testet Roccat «Sota» musematte i nærmere to uker fremstår den «bare» som en normalt god musematte.

Den granulerte overflaten sørger riktignok for at musen beveger seg jevnt og fint,
men dersom man bruker andre musetyper enn Roccat sine egne produkter – som for eksempel Logitech «G9X» – så sørger dette også for at musa bråker forholdsvis mye.

Prisen på 249 kr (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=498331) trekker også noe ned – da dette gjør musmatta til en av de dyreste musmattene på markedet som ikke er laget av stål eller glass.

Roccat «Sota» ligger i imidlertid fjellstøtt på skrivebordet, har stor glidefate, moderne design og er behagelig for håndleddet.

Terningkast: 4

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.