Hard kamp om 100.000
0

Hard kamp om 100.000

jan 10 Spill.no  

Filminstituttet arrangerte i helga «NM i Gameplay» – en konkurranse der hvem som helst kunne stille opp med en hjemmelaget demo av et spill og rusle hjem med 100.000 kroner. 16 unge utviklerteam fra hele landet stilte opp, og Spill.no var selvsagt til stede!

Høyt nivå

Konkurransen ble utlyst i desember, og i starten av januar ble temaet for spillene som skulle lages annonsert: lys. Av de 38 påmeldte utviklerne, var det kun seksten som klarte å snekre sammen en spillbar prototype på en knapp uke. Men disse var til gjengjeld generelt svært imponerende.

Alt fra veteraner til studenter stilte opp. Veteranene i Artplant, mest kjent for «Kaptein Sabeltann»-spillene og det kommende «Battlestar Galactica» onlinerollespillet, stilte opp på lik linje med ferske studenter fra spillinja på Hamar. Indie-utvikleren D-Pad Studios, som skapte overskrifter i norske medier da de ble nominert til en pris for spillet «Owlboy» under fjorårets Game Developers Conference, stilte med det som kanskje var dagens mest komplette demo i et todimensjonalt flerspillerspill kalt «Posessed».

Vinneren av konkurransen ble Hamar-studioet Moondrop, som hadde laget et todimensjonalt plattformspill der man ved hjelp av lysende fargekuler kunne fjerne vegger med samme farge som lyset.

Prøv vinnerspillet her!

Se vår reportasje fra NM i Gameplay her:

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.