Hardware: Steelseries Arctis 7P+ Wireless – Kanskje det beste og mest allsidige headsettet jeg har prøvd
0

Hardware: Steelseries Arctis 7P+ Wireless – Kanskje det beste og mest allsidige headsettet jeg har prøvd

apr 06 Anders Lønning  

Steelseries Arctis 7P+ gjør veldig mye riktig. Det har alle slags tilkoblings muligheter man skulle ønske seg, formfaktoren er god, dedikert volum og tonekontroll, uttrekkbar mikrofon, muligheten for både trådløs (via dongle) og kablet tilkobling. Det er rett og slett en av de mest allsidige headsettene jeg har prøvd

Vi i Spill.no har ikke hatt for vane å gjøre så mange hardware anmeldelser tidligere, men nå har vi altså ila. kort tid sett på headset som Epos H6PRO og Surefire Harrier 360. Og selv om de begge var gode for hver sitt pris og bruksområde, kommer de begge til kort sammenlignet med Steelseries Arctis 7P+.

Forelskelsen var et faktum allerede fra da jeg åpnet innpakkingen headsettet kom i, beskjeden som den var. Her var et headset som umiddelbart føltes bra å ha på hodet, med store klokker som rommer de svære ørene mine godt, en stropp som demper heften av vekten til headsettet, og en ergonomisk utførelse som nesten virker inspirert av Sony’s PlayStation VR. Ikke for tung, ikke for lett, og med alle de riktige funksjonene.

Den trådløse dongle’n, som dessverre er nødvendig for enhver bruk for trådløs funskjon, passer perfekt til både PlayStation 5, Switch, PC, og mobil, men fungerer dessverre ikke med noen av Xbox konsollene. Men som nevnt følger det med en proprietær kabel som gjør at man kan bruke den med enheter som har 3,5mm AUX utgang, noe som gjør at det kan brukes på samtlige konsoller og VR headsett. Headsettet kan også brukes med en 3,5mm to 3,55mm AUX kabel, så selv om du skulle miste enten dongle eller den proprietære kabelen så vil Arctis 7P+ fortsatt kunne brukes uten at man må ut med masse penger. Steelseries virker å være et helt hestehode foran konkurransen på dette området.

Det eneste jeg føler jeg kan trekker Arctisn 7P+ for er den uttrekkbare mikrofonen. På den ene siden er den genialt designet og fungerer bra nok i et stillemiljø, men i en LAN lignenede setting, eller et åpent kontorlandskap som var der jeg fikk testet det, fanger mikrofonen opp alt av bakgrunnsstøy man kan tenke seg, fra kaklende kollegaer til knirking i stoler.

Men sett bort fra den ene lille klagen jeg har på headsettet, kommer jeg ikke unna at Arctis 7p+ er kanskje det beste og mest allsidige headsettet jeg har prøvd. At det funker så pass bra som det gjør med alt fra PS5 til Nintendo Switch(!!!) gjør det til et must-have for den dedikerte spilleren. Hvis formålet er skjerpet kommunikasjon og støykansellering bør man nok se til andre headset, men jeg har så aldeles funnet mitt nye favoritt headset.

Arctis 7P+ koster 1999.- fra Steelseries egne hjemmesider.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.