Hatred er fjernet fra Steam Greenlight
0

Hatred er fjernet fra Steam Greenlight

des 16 Spill.no  

Actionspillet Hatred fikk mye oppmerksomhet da det ble annonsert tidligere i år. Spillet skal nemlig la deg spille som en massemorder, og målet er å drepe så mange uskyldige som mulig. I går ble spillet lansert på Steam Greenlight, som lar Steam-brukere stemme på spill de vil gjøre tilgjengelig på Valves distribusjonsplattform.

Spillets side på Greenlight fikk raskt mye oppmerksomhet, både fra folk som stemte på spillet, og fra andre som uttrykte sin misnøye i kommentarfeltet. Ifølge utviklerne høstet spillet 13 148 positive stemmer på et par timer, noe som brakte det til en syvendeplass på listen over de mest etterlengtede spillene.

Gleden ble imidlertid kortlevd, da Valve tidligere i dag fjernet spillet fra Greenlight, en avgjørelse som også har høstet en del oppmerksomhet. Valve har flere ganger tidligere fjernet spill fra Steam grunnet misvisende markedsføring og lignende, men at de fjerner spill fra Greenlight er et sjeldnere syn. Begrunnelsen fra selskapet var følgende:

«Basert på det vi har sett på Greenlight ville vi ikke publisert Hatred på Steam. Derfor vil vi ta det ned.»

Destruction Creations, det ferske studioet bak spillet, kom kort tid etter hendelsen med et utsagn der de blant annet forsikrer om at utviklingen av spillet skal fortsette som normalt:

«Selv om spill som Manhunt og Postal fortsatt er tilgjengelig på Steam, respekterer vi selvfølgelig Valves avgjørelse, ettersom de har retten til å gjøre det. Samtidig vil vi forsikre dere om at dette ikke på noen måte vil påvirke spillets utvikling, spillets visjon, eller gameplay-funskjoner vi sikter på. Spillet skal fortsatt lanseres i andre kvartal av 2015 som planlagt.»

Studioets svar kan leses i helhet på deres nettside.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.