Helligdagstapas
0

Helligdagstapas

mai 09 Spill.no  

I dag er helligdag, men det stopper ikke vår nye tapaskokk HaukC fra å diske opp med en aldri så liten spesialtapas. HaukC har lagt merke til at skrekkspill har fått en slags ny vår i vår (doh), og har derfor funnet frem ti skrekkelige spillopplevelser i denne spesialtapasen. Vi overlater ordet til HaukC:

Det finnes uten tvil mange der ute som liker å skremmes litt fra tid til annen, ingenting er så skummelt som et skikkelig bra skrekkspill. Mange gamere har vært skuffet over Dead Space 3 og de nyere Resident Evil-spillene, og spurt seg selv om skrekksjangeren sakte men sikkert blir skiftet ut med rene actionopplevelser.

Og det trodde jeg også, helt til jeg bestemte meg for å gjøre denne spesialtapasen, og fant ut at det faktisk kommer veldig mange spennende skrekkspill i år. Mine ti største favoritter finner du på de neste sidene! God apetitt!

Hvilke skrekkspill ser du mest frem til i år? Del dine synspunkter i kommentarfeltet! En ekstra takk til brukeren Splaat, som ga meg idéen til denne tapasen! Gode tips tas alltid imot med åpne armer via PM.

10. Slender: The Arrival

På tiendeplass velger vi å ta med et spill som allerede er i salg. Etter den gigantiske suksessen med gratisspillet Slender: The Eight Pages valgte utviklerne å lage en ny, forbedret utgave av spillet. Grafikken er kraftig oppdatert, flere områder er lagt til, og spillet er nå delt inn i episoder. Hver episode byr på et nytt område å utforske og en ny oppgave å løse, hele tiden mens du jages av Slender Man.


Slender: The Arrival er utviklet av Blue Isle Studios og Parsec Productions. Spillet er ute nå til PC og Mac, og kan kjøpes på blant annet Steam.

9. Routine

Hvis du er en av dem som ikke synes Dead Space-serien er skummel nok lenger, og savner et skrekkspill i verdensrommet er kanskje Routine spillet for deg. Du befinner deg på en romstasjon på månen der alle har forsvunnet, og din oppgave blir å nøste opp mysteriet. Det som kanskje gjør dette spillet ekstra spennende er at dersom du dør, ja så må du starte helt på nytt.

Routine utvikles av Lunar Software, og kommer til PC i løpet av 2013.

8. Until Dawn

Har du ikke fått nok av Cabin in the Woods er Until Dawn definitivt spillet for deg, for dette er tenåringsskrekk på sitt aller beste! Åtte tenåringer er samlet på en avsidesliggende hytte for å markere årsdagen til en av sine venner, og for å begrave sorgen en gang for alle. Lite vet de at ved å komme hit har de signert sin egen dødsdøm. Gjennom spillet vil du styre forskjellige personer, og det er opp til deg hvordan historien slutter. Gjør deg klar til å bli skremt!

Until Dawn utvikles av Supermassive Games, og kommer til PS3 i løpet av 2013.

7. Memory of a Broken Dimension

Et av årets mest spennende skrekkspill er uten tvil det indie-utviklede Memory of a Broken Dimension. Det er et merkelig spill, med en fantastisk visuell stil der din oppgave er å utforske en defekt terminal. Du suges etterhvert inn i en fragmentert verden der mesteparten er grått og fylt med «glitcher». Kombinert med det fantastiske lydbildet er dette et spill verdt å følge med på!

Memory of a Broken Dimension utvikles av DataTragedy, og kommer til PC i løpet av 2013.

6. Dementium II

Dementium II ble opprinnelig lansert til Nintendo DS i 2010, og nå får vi endelig oppleve spillet slik det bør oppleves i en ny, forbedret utgave til PC og Mac. I spillet våkner du opp etter en operasjon i et mystisk fengsel, og må komme deg ut i live. Som om ikke det var vanskelig nok i seg selv vil du fra tid til annen gå inn i andre dimensjoner, der fryktelige monstre venter på deg.

Dementium II utvikles av Renegade Kid, og utgis av South Peak Studios. Spillet kommer til PC og Mac en eller annen gang i løpet av 2013.

5. Asylum

Asylum finner, som tittelen antyder, sted på et mentalsykehus, nærmere bestemt Hanwell Mental Institute. Spillet, som fikk inn cirka 120.000 dollar på Kickstarter, skal ifølge utviklerne by på en historie uten sidestykke i denne sjangeren, så det er ingen tvil om at de har lagt listen høyt. Velkommen til en verden der mørke hjørner og skumle skygger venter på deg…

Asylum utvikles av Senscape, og kommer til PC, iPad og Android i  desember 2013.

4. Outlast

Outlast ser ut til å bli et must for alle skrekkfans, der du styrer en våpenløs forfatter som har forvillet seg inn på et mentalsykehus (hva er det egentlig med oss gamere, har vi en slags paranoia for sykehus siden så mange utviklere bruker dem til å skremme oss?), og må løpe gjennom ganger og gjemme seg under senger for å holde seg i live fra skrekken huset skjuler.

Outlast utvikles av Red Barrel, og kommer til PC i løpet av 2013.

3. Among the Sleep

Jeg har personlig store forventninger til det norskutviklede Among the Sleep. Her får vi oppleve en stormfull natt gjennom øynene og fantasien til en toåring. Krillbite Studios har nylig lagt spillet ut på Kickstarter i håp om å få støtte til å gjøre prosjektet større, bedre og raskere ferdig. Jeg håper de får all den støtten de ber om, for dette er et spill jeg nesten ikke kan vente på å teste ut!

Among the Sleep utvikles av norske Krillbite Studios, og kommer i løpet av 2013.

2. Daylight

Daylight har hentet mye inspirasjon fra den japanske skrekkspillserien Project Zero. Spillet utvikles på den nye Unreal Engine 4-motoren, der du som spiller må utforske et forlatt sykehus som er besatt av spøkelser, og drive dem ut ved hjelp av god gammeldags eksorsisme. Daylight vil forandre seg hver gang du spiller, der både utformingen av selve sykehuset, plasseringen av de ulike objektene og hendelsene i spillet er tilfeldig. Det er ingen tvil om at spillet henter mye inspirasjon fra både Slender og Amnesia, og det er jo ingen dårlige referanser.

Daylight utvikles av Zombie Studios, og kommer til Steam en eller annen gang i løpet av 2013.

1. Amnesia: A Machine for Pigs

På førsteplass finner vi selvsagt Amnesia: A Machine for Pigs, den svært etterlengtede oppfølgeren til Amnesia: The Dark Descent. Her er det ikke fokus på skyting, men mye mer på følelsen av å gå skrekkslagen rundt og løse et stort mysterium. Kombinasjonen av en svært god historie og skumle omgivelser kan tvinge selv den mest hardbarkede gameren der ute til å måtte skifte bukser både én og to ganger.

Amnesia: A Machine for Pigs utvikles av thechineseroom, og gis ut av Frictional Games. Spillet har ikke fått noen lanseringsdato, men ventes å komme til PC i løpet av sommeren.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.