Her er Schafers neste spill
0

Her er Schafers neste spill

mar 25 Spill.no  

Tim Schafer og Double Fine Productions har omsider annonsert Broken Age, et pek-og-klikk-spill som er finansiert av fansen.

“Startet” Kickstarter

Da Double Fine tok i bruk Kickstarter for litt over et år siden, var det nesten ingen som hadde hørt om innsamlingsnettstedet. Men når mannen bak spill som Day of the Tentacle, Grim Fandango og Monkey Island luftet ideen om å lage et nytt pek-og-klikk-spill, strømmet fansen til. Hele 87 000 av dem, faktisk. Og Kickstarter gikk fra en omsetning på under fire millioner dollar året før til svimlende 83 millioner dollar som ble donert til spillprosjekter i 2012. Nesten tre og en halv gikk til Double Fine Adventure, som prosjektet het først. Det er fremdeles det tredje mest vellykkede spillprosjektet på Kickstarter noensinne.

Parallelle skjebner

Nå har prosjektet, som inntil nylig gikk under arbeidstittelen Red‘s, endelig fått navn, og en liten håndfull informasjon om spillet har i tillegg blitt annonsert på den offisielle nettsiden. Broken Age handler om to unge som lever parallelle liv. Den unge jenta befinner seg i en slags middelalder, hvor hun nettopp har blitt plukket ut av landsbyen for å ofres til et monster. På den andre siden finner vi den unge gutten, som svever rundt i verdensrommet i et romskip som på moderlig vis sørger for at han har alt han måtte trenge.

Jenta har ingen planer om å bli spist av et monster, og bestemmer seg for å kjempe tilbake. Gutten er lei av å bli skjemt bort av en datamaskin, og vil heller bruke romskipet til å dra på eventyr og utrette noe godt i verden. Skjebnene deres flettes sammen, og, som nettsiden så fint sier det: “Eventyr skjer”.

Ikke for sent å donere

Det er fremdeles forferdelig lite kjent om spillet, selv om de som har donert penger til prosjektet, har tilgang på en løpende dokumentar laget av 2 Player Productions, som blant annet står bak Indie Game: The Movie. Dokumentarserien følger utviklingen hos Double Fine, og byr nå og da på små drypp med informasjon nå og da.

Double Fine informerer videre om at det fremdeles er mulig å donere penger til spillet og få tilgang til både betatesting og dokumentarfilm allerede, samt få det ferdige produktet når det omsider er ferdig. Les mer om det her.

Broken Age utvikles og utgis av Double Fine Productions for PC, Mac, Linux, iOS og Android. Ingen lanseringsdato er kjent foreløpig.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.