Hva betyr “one”?
0

Hva betyr “one”?

mai 28 Spill.no  

Nye konsollnavn skaper alltid forvirring. Nintendo Wii fikk sin andel tissevitser kastet etter seg, og nå er det Xbox One som vekker humoristene på nettet. Forkortelsen Xbone brukes allerede av mange, mens andre igjen lurer på hvordan de skal skille mellom den første Xboxen og Xbox One, hvilken konsoll snakker du egentlig om når du sier Xbox 1?

Fra 360 til One

Microsoft er glad i ambisiøse navn. Fra Project Natal som ble til Kinect via Xbox 360. Forklaringen bak 360-delen til den nåværende konsollens navn hadde en helt vill forklaring om hvordan spilleren var i sentrum og omringet av underholdningsvalg. En sirkel av underholdning med spilleren i midten altså. En sirkel er 360 grader. Ergo Xbox 360. Skjønner? Her har tenkesmiene jobbet på overtid.

Likeså er det en tanke bak One-navnet til den nye Xbox-konsollen. Til nettsiden CNet forklarer Microsoft-sjef Jeff Henshaw litt om tankene bak det nye navnet.

– Det er noe veldig mektig med det. Xbox One omfavner konseptet om at dette er den første enheten, denne kombinasjonen av en svært kraftig konsoll som bringer alle åtte kjerner, 8GB RAM, superkjapt minne, superkraftig chipbasert system, superkraftig dedikerte auto- og video-undersystemer, forklarer Henshaw.

– Xbox One er er den ene enheten som tar seg av all underholdning du har lyst til å nyte på din TV og bringer den til deg på en måte som er så enkelt at den kan være den eneste enheten du trenger å koble til TV-apparated. Det er det ene stedet du går for alt. Så “One” har blitt en dyp og meningsfull greie for oss her, forklarer ham.

Så der har du logikken bak, rett fra Microsoft. Spørsmålet er nå hva du synes? Er Xbox One et bra navn på konsollen, eller har du et annet du ville foretrukket?

Kilde: Cnet

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.