0

Hva i all verden er Death Stranding?

jun 12 Alexander Lund  

Det er på tide å innse faktum og gå videre. Hideo Kojima er ferdig med Metal Gear serien. Nå er det Death Stranding som gjelder.

Spillet som er et……ja hva er det for noe egentlig?

I likhet med de fleste har vi overhodet ingen ide over hva Death Stranding faktisk er. I noen tilfeller ser det ut som en tur-simulator over de bergenske fjell, noe som i seg selv er en fantastisk spillide, og andre ganger ser det ut som en Last of Us klone.

Hva vi vet er at spillet vil handle om transisjonen mellom liv og død, og at hovedpersonen Sam (spilt av Norman Reedus, mest kjent for Walking Dead) har en mulighet mellom å bevege seg gjennom disse to tilstandene.

I tillegg vil tid spille en stor rolle i spillet. Når regnet og mørket kommer må du i beste Metal Gear stil gjemme deg for de mystiske skyggene som går rundt i det åpne landsskapet. Det må sies at jeg sjelden har sett noe så naturtro…natur i et spill før. Det minnet meg veldig om fjellturene over de norske fjell jeg selv tok i min ungdom.

Det er grunn til å tro at selve spillbarheten vil være gjenkjennelig, det ser veldig ut som samme spillmotor som ble brukt i Phantom Pain.

Open world survival horror

Spillet blir beskrivet som en åpen verden hvor man må overleve både naturen og skumle ukjente krefter.

Skygger som skremmer oss vil bli en sentral del av spillet

Hva som skjer hvis du faktisk blir tatt er ukjent, men et sitat fra traileren kan kanskje gi oss et hint.

The time fasts forwards whatever it touches. But it can’t wash everything away. The past just won’t let go. I’ll see you around, Sam Porter Bridges.

Er det kanskje derfor du har en baby koblet til magen din? Hvis du blir truffet så er babyen et slags ekstraliv som blir like fort voksen som du blir gammel og dør? Gikk verden under på grunn av et slags regn som gjør at tiden går raskere?

Tunge spørsmål

Det er mye symbolikk i spillet og mange hint i trailerene som er blitt utgitt. Det kan tyde på at Reedus sin karakter Sam er en person som har som jobb å levere ting mellom byer, i et samfunn som har kollapset. Hvorfor han har denne rollen og hvorfor han er så flink til det vites ikke. Det eneste vi vet ar noe har gått galt og noen naturlover er blitt omskrevet.

Ja, noe som ikke er helt riktig

I kjent Kojima stil så er det mange tunge spørsmål og tanker i historien, og flere velkjente fjes beklær rollelisten. Guilermo Del Toro (Hellboy), Lea Seydoux (Spectre) og Mads Mikkelsen (Dr Strange) vil alle ha sentrale roller.

Death Stranding har enda ikke en utgivelsedato

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill