Hvem vinner Champions League finalen i kveld?
0

jun 01 Spill.no

Det nærmer seg avspark i Madrid. Årets beste fotballag i Europa skal kåres. Blir det Liverpool, tapende finalist fra i fjor, eller Tottenham fra London, som er i sin første finale noensinne?

Vi i Spill.no er utålmodige og vi har derfor funnet en sikker vei til å vite hvem som vinner på stadion Wanda Metropolitano i kveld.

Vi har simulert kampen i FIFA 2019, og slik endte oppgjøret.

FØRSTE OMGANG:

Det er en kjølig ettermiddag hvor Liverpool har fått æren av å spille hjemmekamp. (Vi vet, Tottenham har hjemmekamp i virkeligheten, men vi liker Tottenhams bortedrakter bedre)

Det er en anspent stemning, mye står på spill. Kapteinene bytter vimpler og den Uzbekiske (tror vi) dommeren gjør seg klar. Rolig går klokken mot 21.00.

VI ER I GANG!

Ikke mye skjer de første 45 minuttene. Det blir en stillingskrig mellom de to gigantene. Dette er den andre helengelske CL finale i historien etter United mot Chelsea i 2008, hvor United tok det lengste strået,

Alexander Arnold leter etter en åpning

Klokken går mot 45 minutter og stillingskrigen fortsetter. For Tottenham er det en tøff kamp. De har tapt begge kampene i ligaen mot Liverpool. Third time the charm?

Etter 45 kjedelige minuter blåser dommeren av kampen. Lagene går til garderoben.

Tottenham hadde flest sjanser men Liverpool mest ballbesittelse

Andre omgang

Ingen bytter i pausen. I andre omgang er det mer liv. Lagene tør å gå fremover og prøver seg. For Jurgen Klopp, Liverpool sin manager er det mye som står på spill. Dette er hans tredje europeiske cupfinale med de røde. Kun legenden Bob Paisley har flere finaler under beltet. (4)

SÅ ER DET SÅ NÆRE!! Liverpool kommer overraskende inn i boksen og Henderson får skutt, men en stolpe står i veien. Kampens desidert største mulighet!! Liverpool er faktisk i sin niende finale i historien, og har vunnet fem ganger. Likevel står de med to strake finale tap før dagens kamp.

Tottenham vil ikke være noe dårligere og etter 85 minutter har Eriksen et åpent mål, men vinkelen blir for skrått og skuddet går utenfor. Come on you Spurs. Tottenham er faktisk det første engelske laget som vant en europeisk cup. Den bragden ble gjort da de vant Cupwinners cup i 1963. (Denne turneringen ble avviklet i 1999)

HVA SKJER NÅ? Salah er alene, men blir effektivt presset ut av Tottenham. Det ebber ut til ingenting.

Så er 90 minutter slutt og vi går over til ekstraomganger.

Første ekstraomgang.

Det er lite som skjer i første ekstra omgang. I de siste sekundene får Tottenham en corner. Får de gjort noe her da? Sist gang Liverpool og Tottenham møttes i en cup finale var i 1982, og da gikk rødtrøyene seirende ut av kampen.

NESTEN FRA LLORENTE!! Får panna bak ballen men Alisson er der. Rødtrøyene sin keeper må ta noen steg bakover men holder ballen foran målet.

Andre ekstraomgang

Det begynner å nærme seg straffespark konkurranser idet de siste 15 skal spilles unna. Så får Llorente plass og tid, det er IKKE offside. NEI! Han bommer, det vil han huske lenge!

Vi er 118 minutter ut i kampen, og hva skjer her da? Milner står alene, får han en fot…JA!!! Milner avgjør det!! 1-0 til Liverpool!!!

INN I HISTORIEBØKENE FOR MILLER! I det siste minuttet av overtiden klarer han å pirke ballen forbi Llorris og dermed kommer trofeet hjem til Anfield!

SLUTT!

Det er slutt i Madrid! Liverpool vinner. For en lettelse fra Klopp, vinner på tredje forsøk etter tap i fjor med Liverpool og Borussia Dortmund i 2013.

Om det faktisk dette som blir slutt resultatet får vi vite i kveld når fotballsesongen avsluttes med Champions League finalen.