Ikke lønnsomt med 3D
0

Ikke lønnsomt med 3D

jul 29 Spill.no  

Electronic Arts-sjef John Riccitiello mener markedet ikke er interessert i stereoskopisk 3D, og ønsker å fokusere ressursene sine andre steder.

Ingen stor vekst

Det er vanskelig å finne en ny flatskjerm i disse dager som ikke inkluderer støtte for stereoskopisk 3D, som kan vise «ekte» 3D-bilder ved hjelp av spesialbriller. Sony, som også produserer TV-skjermer og andre 3D-kompatible produkter, har uttalt at 3D har vært en suksess, og at de kommer til å fortsette å satse på 3D-støtte i spillene sine i fremtiden. Electronic Arts-sjef John Riccitiello er imidlertid av en annen mening. På et årlig EA-møte ble han spurt av en investor om hans syn på teknologien, og svaret var alt annet et positivt.

– Vi har ikke sett noen stor vekst i 3D-spilling. Vi har ikke sett noen stor vekst i 3D-skjermer i hjemmet. Vi er ikke her for å styre markedet, vi er her for å respondere til hva forbrukeren ønsker, svarte Riccitiello.

Hodepine, svimmelhet og lavt salg

Videre understreket han at det ikke hadde med utgifter å gjøre, ettersom alle EA-spill i utgangspunktet er utviklet i 3D, i motsetning til for eksempel filmbransjen, hvor det krever enorme omlegginger for å tilrettelegge for teknologien. Han tror også 3D kan bidra til en bedre opplevelse, men så lenge forbrukerne ikke vil betale for det, holder de seg unna. Nintendos satsing på 3DS ble brukt som eksempel på hvordan brilleløs 3D-teknologi skulle være det neste store, men i stedet endte med klager om hodepine, svimmelhet og labert salg, som til slutt resulterte i gårdagens annonserte prisfall på konsollen.

Ikke lønnsomt

Med dette som grunnlag har derfor EA besluttet å droppe satsingen på 3D-markedet, og heller fokusere på mobilspill, sosiale spill (som Facebook-spill) og nettbaserte spill.

– Vi ser store inntjeninger i dette markedet, mens fokus på 3D ikke er lønnsomt, så vi fokuserer heller på nye oppfinnelser, avslutter Riccitiello.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.