Ingen utgivelsedato, ingen forhåndsbestilling sier tysk rett
0

Ingen utgivelsedato, ingen forhåndsbestilling sier tysk rett

jul 17 Alexander Lund  

Ikke uten dato

Eurogamer rapporte om denne dommen nylig. Bakgrunnen var et forbrukerråd meldte inn en sak om at den tyske kjeden Media Market ikke ville gi dato når Samsung Galaxy S6 kom ut.

Folk som forhåndsbestilte produktet hadde dermed ingen mulighet til å vite når de fikk produktet. Noe som de mente var et brudd på god kjøpsetikk.

Nå har altså domstolen i Munchen gitt klar beskjed at alle produkter som man kan forhåndsbestille må ha en klar utgivelsedato, inkludert videospill.

Selv om denne dommen er kun gjeldende i Tyskland vil det bli konsekvenser i resten av Europe. Tyskland er et stort market, så vi i Norge bare ta en titt på tyske nettsider for å se lanseringsdato på et bestemt spill hvis utviklerene ikke vil fortelle oss.

Det betyr at man lenger ikke kan ta forhåndsbestillinger på spill som Duke Nukem Forever, som en person gjorde i 2001. (Spillet kom tilslutt ut i 2011)

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.