Inntrykk: Knockout City – Har potensialet til å gjøre for kanonball det Rocket League gjorde for… rakettbil fotball
0

Inntrykk: Knockout City – Har potensialet til å gjøre for kanonball det Rocket League gjorde for… rakettbil fotball

feb 22 Anders Lønning  

Under Nintendo’s seneste Direct sending ble Velen Studio’s nyeste spill annonsert på et litt merkelig vis.

I en video som viste faksimiler av forskjellige spillhelter fra Warcraft inspirerte orker til retro rollespill prinsesser som diskuterer et nytt utløp for deres aggresjon, en god runde kanonball. For å være ærlig gjorde ikke traileren meg spesielt giret, men spillet i seg selv har vært en megahit her hjemme denne helgen.

Knockout City er et flerspiller kanonball spill hvor tre og tre spillere settes i mot hverandre på tvers av travle gater, hustak og byggeplasser.

Reglene er ikke stort vanskligere enn de var i gymtimen.

  • To fulltreffere og motstanderen scorer et poeng.
  • Hys og blokkeringer gir ikke poeng.
  • Første lag til 10 vinner runden
  • Vinneren av to runder vinner kampen

Ingen kan beskylde Knockout City for å ikke være gøy, men spesielt dypt fremstår det heller ikke basert på min tid med betaen. Spillere kan kaste, ta i mot, finte unna, gjøre seg selv om til en ball eller plukke opp andre spillere å bruke dem som en ball.

Spredt rundt på kartene er det steder hvor baller dukker opp i starten av kampen, og hvor de vil dukke opp når de etterhvert vil falle ut av banene. Andre kampspesifikke super-baller, som bomber, baller som låser spillerne inne i dem og så videre har også spesifikke steder på kartet hvor de dukker opp, så å kjenne kartet du spiller på er viktig.

Spillerne har også en hangglider og to varianter av triksing de kan gjøre for å ta seg rundt kartene med. Mellom byggene er det oppdrift som vil løfte spilleren til nye høyder, noe som er viktig for å kunne overraske motstanderne som tror de vet hvor man kommer fra.

Hver kamp avsluttes med en poengopptelling som mates inn i spillerens progresjon som tydelig er lagt opp til Battle-Pass strukturen så mange spill går for, men i følge The Verge skal spillet koste 19,99 dollar på lansering.

Paralellene til spill som Splatoon og Ninjala er ikke til å unngå å legge merke til. Alle tre spillene tar typiske Deathmatch scenario som vanligvis er forbeholdt mer voksne skytespill, men finner en vri som gjør det hele mer barnevennlig. Fordelen jeg vil si at Knockout City har over de to andre er hvor lekende lett det er å plukke opp å spille.

Akkurat som Rocket League da det først ble lansert, så tror jeg terskelen for å forstå og ha det moro med Knockout City er langt lavere enn hva den er i andre spill av samme stil. Så får vi håpe at dybden i selve spillingen kommer frem etter hvert.

Knockout City lanseres 21. mai

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.