Møt nordmennene som står bak den mest likte drømmen i Dreams betaen
0

Møt nordmennene som står bak den mest likte drømmen i Dreams betaen

feb 05 Anders Lønning  

Dreams betaen er over for denne gang, og nylig postet vi i Spill.no vårt inntrykk av dette svært lovende spillet fra Media Molecule. En av de første tingene som møtte oss som fikk tilgang til betaen mot slutten av tiden det var tilgjengelig, var en ganske stilig drøm som hadde fått navnet The Offroad Lands. Skaperne som står bak denne er brødrene Kevin Johan “Majoneskongen” Wang og Tor Martin “Narvikgutten” Wang.

The Offroad Lands styrer vi en jeep gjennom tre forskjellige scener, som er hva Dreams kaller nivåene man kan knytte sammen for å lage en større opplevelse. Spillet har guttene laget fra grunnen opp og selve følelsen av hvordan det var å håndtere bilen er noe jeg følte minnet meg om hvordan warthogen fra de tidligste Halo spillene oppførte seg. Ettersom brødrene Wang åpenbart har hatt mer tid med skaper-siden av Dreams betaen, tok jeg kontakt med dem for å stille dem noen spørsmål om hva de syntes om Dreams fra et skaper-perspektiv.

– Først og fremst, hvem er dere, hvor gamle er dere, hva driver dere på med når dere ikke lager kule spilldemoer i Dreams?

Jeg heter Kevin Johan Wang, og broren min heter Tor Martin Wang. Vi er to brødre som egentlig alltid har hatt en interesse for spill. Jeg er 23 år og studerer 4. året medisin i Tromsø. Broren min er 20 år og studerer 2. året datateknologi i Trondheim.


– Hvor lenge har dere holdt på med Dreams?

Fra venstre: Kevin Johan (23)  og Tor Martin (20)

Vi har fulgt med på utviklingen av spillet helt siden det ble annonsert på spillkonferansen E3 i 2015, og har spilt det selv siden betaen kom ut 19. Desember. Vi var heldige og fikk være med helt fra starten av betaen og fikk derfor muligheten til å teste det i juleferien. Blir litt mindre intens spillutvikling nå som juleferien er over og studiene har startet igjen.

– Har dere noen annen bakgrunn innen spill eller spillutvikling som hjalp dere med utviklingen av The Offroad Lands?

 

Nei, egentlig ikke. Men vi laget mye forskjellig da vi spilte LittleBigPlanet og tror det hjalp oss litt. Broren min hadde nok litt lett for å forstå den logiske delen av Dreams da han allerede studerer data.

Følte dere verktøyene Dreams gav dere fungerte godt, var det noen dere skulle ønske var gjort lettere?

De fungerte veldig godt! Det er ganske rått å føle at den eneste begrensningen i hva man kan lage ligger i fantasien, og tid selvfølgelig. Med nok tid tror jeg man kan lage hva som helst! Verktøyene er veldig intuitive og man lærer det meste ved å prøve seg fram. Media Molecule fortjener all ære for å ha laget en spillmotor som er så lett å bruke. Det er som en slags tredimensjonal photoshop + musikkprogram + spillmotor + delingsplattform i en pakke som på mystisk vis ikke er vanskelig å sette seg inn i.


Dreams har jo en slags Open Source aktig tilnærming hvor alt som skapes i Dreams kan deles på tvers av prosjekter, Med det i tankene: Hvor mye av The Offroad Lands er egen skapt?

 

The Offroad Lands er en ganske god blanding faktisk! Bilen og mye av terrenget har vi laget selv helt fra bunnen av med sculpting tools og logic. Andre ting har vi “remixet”. Det vil si at vi har startet med noe som andre har laget og så endret det slik at det har passet i drømmen vår. For eksempel fant vi et stort steinansikt i Dreamiverse (Navnet på samlingen av alt alle har laget), der vi tenkte at det hadde vært kult om den kunne åpne munnen, så ordnet vi slik at den gjorde det. Så tenkte vi hva om bilen kjører gjennom der, det hadde vært kult! så ble det slik. Andre ting som trærne plasserte vi ut der det passet uten å endre så mye. Når man til slutt får samlet musikk, gameplay og fine omgivelser i riktig lys kan resultatet bli magisk.

Man kan faktisk gå inn å se på alt som er blitt brukt i drømmen og hvem det er laget av, slik at vi på den måten har 20+ collaborators.


– Følte dere at kvaliteten på det som kunne brukes fra andres prosjekter var god?

 

Ja! Folk lager alt mulig og mesteparten er veldig detaljert. Søkefunksjonene er effektive og lar deg finne nøyaktig det man trenger. I går søkte jeg for eksempel på “Rusty cog wheel” og fant ganske mange rustne tannhjul som passet perfekt til spillet jeg lager nå.

– Basert på deres erfaringer, er det noen åpenbare begrensninger dere ser at Dreams har som kan være ødeleggende for at konseptet skal kunne leve opp til sitt potensial?

 

Nei, ikke så langt. Det ligger mye fantastisk ute allerede, jeg bare håper det beste i Dreamiverset blir synlig nok til at folk finner det.

The Offroad Lands brukte lys svært effektivt og er noe folk bør få med seg i når det er i bevegelse da det ser helt nydelig ut.


– Hvordan føler dere mottagelsen av The Offroad Lands har vært innad i Dreams communityet, og hvor stort var det for dere da Media Molecule viste frem det dere har skapt på sin Utvikler Stream?

 

Ekstremt god. Det er den mest likte drømmen på Dreams akkurat nå og vi hadde ikke trodd at juleprosjektet vårt skulle få så mye oppmerksomhet. Det har vært fantastisk å lese alle kommentarene som har fosset inn ikke bare i Dreams, men også på blant annet Reddit, YouTube og Twitter. Vi pleide å spøke om at det hadde vært veldig kult om Media Molecule spilte drømmen vår og ble ganske engasjerte da de gjorde det på livestreamen!


– Kommer dere til å fortsette å skape ting i Dreams når det blir lansert?

Ja, definitivt! Det er sykt gøy å lage sine egne merkelige greier, for så å lese kommentarene til de som spiller det. Vi har allerede flere ting enn The Offroad Lands som ligger ute og det vil bli enda mer!

Det siste Wang brødrene lastet opp før betaen ble stengt var en kul historie om en robot som må redde sitt eget skinn(?) fra å bli destruert.

 

Vi i Spill.no takker Kevin Johan og Tor Martin for å dele sine erfaringer med oss, gratulerer dem med den foreløpige suksessen de har hatt med Dreams og vi ser frem til hva annet de finner på å lage når spillet blir lansert.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.