John Carmack blir direktør hos Oculus VR
0

John Carmack blir direktør hos Oculus VR

John Carmack må kunne sies å være en aldri så liten legende innenfor spillindustrien. Programmeringsgeniet står bak spill som Doom og Quake, og han var en av fire grunnleggere av det nå svært anerkjente studioet id Software. La oss heller ikke glemme at karen havnet på åttendeplass i vår gjennomgang av de ti viktigste personene i spillindustrien!

Carmack har nå arbeidet i id Software i snart to tiår, så det er kanskje ikke så rart at han er lysten på et aldri så lite arbeidsskifte. Nå har nemlig gjengen bak VR-brillene Oculus Rift huket Carmack inn for å være med på å videreutvikle brillene, som i skrivende stund kun er tilgjengelig i en prototype ment for utviklere (les Jon Cato sitt intrykk av brillene her!). Det hele ble annonsert av OculusVR i etblogginnlegg. Carmack vil innta posisjonen som teknologidirektør.

Slutter ikke hos id Software

Heldigvis betyr ikke dette at Carmack slutter hos id Software. En tweet fra selskapet bekrefter at Carmack vil fortsette å overse spillutviklingen hos id. Med andre vil nok hans posisjon i selskapet bli redusert, men han har fortsatt en finger med i spillet.

John Carmack har selv uttrykt sin begeistring og støtte for Oculus Rift-brillene helt siden prosjektet først ble satt ut i verden, så det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at han er lysten på å være med å utvikle Rift videre. Carmack er ikke beskjeden i hans tillit til Virtual Reality som framtiden, og han hadde blant annet følgende å si i forbindelse med hans nye stilling:

«Jeg har fine minner om utviklingsarbeidet som førte til mange bra ting innenfor moderne spilling – intensiteten av førstepersons-opplevelsen, LAN og nettspilling, modifikasjoner og lignende. Å teipe et hodeband og lime sensorer på Palmers [en av skaperne av OR] prototype og skrive koden som kjører den, når helt opp dit. Nå er en spesiell tid. Jeg tror VR vil ha en enorm påvirkning i de kommende årene, men alle som jobber med den i dag er en pioner. […] Det er mye arbeid som gjenstår, og det er problemer vi ikke engang vet om som må løses, men jeg er ivrig til å jobbe med dem. Det vil bli heftig!»

Vi ønsker i hvert fall John Carmack lykke til i sin nye stilling, og vi har god tro på at han og resten av gjengen bak Oculus Rift kan utrette store ting i tiden som kommer.

Kilde: Joystiq.com

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.