Jon Cato svarer leserne
0

Jon Cato svarer leserne

apr 06 Spill.no  

I dag er min første dag som redaktør i Spill.no, og i den forbindelse har dere lesere kunnet stille meg spørsmål hele påsken. I stedet for å gå på ski eller spise påskeegg har jeg tilbrakt det meste av påsken foran tastaturet med å svare på over hundre spørsmål fra dere lesere.

Først og fremst må jeg takk for overveldende mange spørsmål. Merk at veldig mange har spurt om de samme tingene: Favorittspill, hvorfor slutte i Gamereactor, hva gleder du deg til i Spill.no, hva fikk meg interessert i spill, hva var mitt første spill og så videre. Jeg har kun svart på disse spørsmålene en gang, så beklager til alle som har spurt om dette og som ikke har fått svar.

Vi setter i gang:

Fyrstikke lurer på hvordan jeg ville tatt livet av noen. Jeg ville selvsagt leid inn profesjonell hjelp via en ukjent tredjepart for å distansert meg mest mulig fra handlingen. Eventuelt ville jeg drevet offeret til selvmord ved å fortelle “morsomme” historier fra Rorbua i Tromsø.

Hidlebuen
funderer på hva mitt første spill var. I 1978 lånte vi G7000-maskinen til naboen, der jeg spilte en rekke (veldig) simple spill. Men det første spillet jeg hadde selv var Blue Max på Commodore 64 i 1983.

Nezrajh grubler på om jeg er jomfru, og det er jeg selvsagt siden jeg er født 2. september.

Angmar lurer på fordeler og ulemper med å jobbe i spill.no fremfor Gamereactor. Fordelen med å jobbe her er at jeg får være med å definere en helt ny redaksjon med norske eiere, og kan konsentrere meg fullt og helt om å lage gode saker til nettsiden. Gamereactor er et internasjonalt medie, og der måtte vi føye oss etter internasjonale retningslinjer og redaksjonelle prioriteringer. Fordelen med å være i Gamereactor var helt klart at vi var internasjonale, dog, da får man tilgang til mange eksklusive saker.

Svinepels lurer på hvor mange zen-buddhister som må til for å skifte en lyspære. Svaret er selvsagt to. En som skrur og en som ikke skrur.

Larsemann, derimot, ville ha de samme buddhistene til å drepe Master Chief, Kratos og Ezio. Zen-buddhistene ville selvsagt konvertert alle tre til sin religion fremfor å drepe dem.

Slyguy funderer over hvilket spill som er det beste jeg har spilt. Det gjorde også mange andre, så jeg svarer for alle de andre her. Svaret der er Wizball på Commodore 64. Jeg pleide å runde det hver eneste juleferie i ti år. Like originalt og merkelig i dag som den gang.


Mathias94 ser for seg at Jesus kommer tilbake en dag og utfører mirakler. Da ville jeg kanskje håpet han kunne ta tak i noen skikkelige verdensproblemer og gjort bensinen billigere i Norge, og kanskje oppgradert veinettet vårt. Samt delt ut ironi til alle som ikke skjønte at jeg var ironisk nå.

Lillefinger prøvde seg med tre spørsmål i stedet for ett. Et pinnsvinn og en giraff som krysser seg blir en tannbørste på fire meter. Jeg gleder meg til å jobbe i spill.no, og jeg er dessverre for gammel til å tro på nissen, men jeg tror på påskeharen.

Zonny grubler over hva som er det beste spillet jeg har jobbet med, og det er Mayhem til Amiga der jeg var så heldig å få lov til å lage et nivå.

EJHEJHx2 (er det en kjemisk forbindelse?) lurer på mye om Gamereactor og spill.no. Det vil skje masse med spill.no i tiden fremover, jeg har lagt en god del planer for faste artikler og kommende hendelser, men vil egentlig ikke røpe altfor mye her og nå. Jeg må være så kjedelig å be dere følge med. Det har vært annonsert her tidligere at jeg skal begynne, og på Gamereactor at jeg skal slutte, så det har ikke vært noen hemmelighet. Når det gjelder Gamereactors ferd videre har det blitt ansatt en ny redaktør, og min gode venn Magnus fortsetter der som redaksjonssjef, så det går nok helt fint.

Crims0nF4rt (flott brukernavn) lurte på om jeg var glad i jobben min. Og det er jeg. Jeg har skrevet om spill i 15 år nå, og er fortsatt ikke lei.

Mrkioox vil vite hva min favorittkonsoll er. Det er og blir Super Nintendo. Jeg kjøpte faktisk ikke Super Nintendo før etter Playstation kom, men ble helt blåst vekk av alle de fantastiske kreative spillene maskinen bød på.

Fantomena husker jeg godt fra Gamereactor, hyggelig å se deg her også. På spørsmålet om jeg liker nettsiden spill.no slik den er nå, er svaret ja. Jeg vil ikke forandre på så mye layout-messig, men innholdsmessig kommer jeg til å bidra med en god del nytt. Og når det gjelder det gamle spillbladet Zzap hadde jeg rundt 40 nummer, men disse gikk tapt da mine foreldre flyttet fra barndomshjemmet mitt for flere år siden.

Bendiks vil vite hva jeg kan tilføre spill.no. Uten å skryte har jeg en viss faglig tyngde og mye kreativitet, så jeg vil love både flere saker og masse interessant som du ikke får lese på andre spillsider i Norge.

Bebeto vil vite karakterene mine. Jeg hadde veldig bra karakterer på ungdomsskolen, men ikke så voldsomt bra på videregående, men bra nok til å komme meg videre i verden. Og om jeg vet om noen utgivelser som andre ikke vet? Vel, jeg vet om et par storspill som ikke er annonsert ennå, men hvis jeg røper det her kommer det ninjaer fra de respektive spillutgiverne hjem til meg og gir meg en lærepenge.

Jhoffy lurer på hvorfor jeg sluttet i Gamereactor. Det var rett og slett fordi jeg følte jeg hadde gjort mitt der, og fikk en unik mulighet til å være med å forme spill.no videre. Jeg har dessverre ikke funnet en favoritt blant brukerne ennå, men det kommer nok snart.

Petter-Steindal vil vite hvilken aprilsnarr som er den verste jeg har opplevd. Jeg er dessverre paranoid når det er 1. april, så det er vanskelig å lure meg. Men jeg lurte seks unger på hytta nå i påsken med at isbilen var her og delte ut gratis is siden det var påske, og alle løp ut. Haha!

Link-ulven har gjort hjemmeleksa si og vil vite hvor mange Wizball det finnes. Jeg tror ikke det kom noen oppfølger, det var nok bare ett spill.

Bala1995 lurer på hva jeg mener om konsollkrigen. Alle som har både Xbox 360 og Playstation 3 vet at det er spillene som gjelder, ikke maskinen man spiller de på. Konsollkrigen skyldes kun at de som har valgt en konsoll er desperat etter å vite at de har valgt rett konsoll, og derfor forsvarer valget sitt med nebb og klør mens de rakker ned på “fienden”.

Tyfonknut vil vite hvorfor jeg har jobbet for så mange spillredaksjoner. Jeg har kun jobbet fast for noen få: først bransjebladet Manual, så bransjebladet Faro Journalen, og dernest Gamereactor. Men jeg har jobbet som frilanser for veldig mange uten fast ansettelse.

Nikker1 ønsker å vite hva mitt favorittband er. På stående fot her og nå så blir det Lard. Det gamle bandet til Al Jørgensen som var mannen bak Ministry. Med Jello Biafra fra Dead Kennedys på vokal.

Sleepy Hollow grubler over hva den største forandringen blir fra Gamereactor til Spill.no. Har ikke vært her lenge ennå, men det aller største er at vi er et lokalt medie kontra et internasjonalt medie, med de fordeler og ulemper det medfører. I samme slengen vil han ha svar på hva som skjer dersom et lyssverd møter adamantium. Det er en generell misforståelse at en lyssabel kan skjære gjennom alt, og møter lyssverdet adamantium satser jeg en kasse brus på at lyssverdet må gi tapt.

Massiss vil vite hva jeg mener om spill og spillavhengighet. Jeg er av den oppfatningen av at begrepet spillavhengighet ikke er riktig når man snakker om dataspill. Spillavhengighet er et begrep som brukes om gambling og hasardspill, der risikoen rundt det å satse penger og kunne vinne masse penger danner fundamentet for avhengigheten. For dataspill som World of Warcraft er det som regel ikke snakk om en psykisk avhengighet til selve spillingen, det er mer knyttet til det sosiale rundt spillet. Men det er en kompleks problemstilling, for kompleks til at jeg rekker å utdype den nærmere her.

Marve lurer på hvor gammel jeg var da jeg fant ut at jeg ville jobbe innenfor spillbransjen. Jeg fant vel egentlig ut at jeg ville skrive om spill i starten av tenårene, da jeg samlet fanatisk på spillblader fra England, og leste disse med religiøs overbevisning. Jeg har alltid vært mer interessert i å skrive om spill enn å lage de, så via mye jobb og en god del flaks har jeg endt opp der jeg er.

Soft-Is hadde en bunke spørsmål jeg svarer på fortløpende. På spørsmål om hva jeg vil gjøre bedre enn Erling så har jeg erfaring og nettverk som det har tatt mange år å bygge opp, og som jeg tror vil bidra til å løfte Spill.no. Grunnen til at jeg går fra Gamereactor og hit er at jeg får være med å bygge opp en ny norsk redaksjon. Det spillet jeg har spilt mest er Xpilot (google det!). Det beste spillet jeg har spilt er Wizball. Og jeg ville kjørt i grøfta hvis alle de maskinene hadde sperret veien. Puh.

Chelseasmile vil vite hvilket spill jeg ville fullført om jeg lå for døden. Tror det må bli Tetris, ettersom det er umulig å fullføre det.

NorSkater elsker kjøttboller med brunsaus, og det liker jeg og. Spesielt når mora mi lager det.

Ramboolga vil vite hvem jeg foretrekker av Lara Croft og månedens Playgirl. Her må jeg være diplomatisk og ta på meg tøflene og svare samboeren min.

MetRx lurer på hvem som ville vunnet en kamp mellom Kratos og Chuck Norris. Jeg skulle gjerne svart på dette, men 2006 ringte og forlangte å få tilbake Chuck Norris-vitsen sin!

Jonskja funderer på om jeg vil bli bedre enn Gamereactors Bernt Erik i Battlefield. Og det har jeg ingen planer om, jeg våger meg ikke ut i kamp mot Trønderbataljonen.

Vulcan er fan av Petter Northug, og lurer på om jeg klarer å slå ham i CS. Antagelig ikke, jeg er ikke spesielt flink i CS.

Pongulf92 vil vite hva jeg gleder meg mest til i den nye jobben. Det er å få forme spill.no-redaksjonen i månedene som kommer.

Assassins lurer på hvordan Spill.no vil markedsføre seg videre. Akkurat den biten er utenfor mitt ansvarsområde, jeg skal bare sørge for at det redaksjonelle innholdet på siden er tipp topp. I samme slengen vil han vite hvordan vi skal bli årets spillmedie i 1010. Den kampen anser jeg som tapt, spillmediene i år 1010 var ganske sterke, men jeg tror det var Snorre Sturlasons nystartede spillblad “Spel- og Mjød-posten” som vant foran den knallharde konkurrenten “Vikingpostens spelblad”.

Tukket vil vite hvilke skrivejobber som satte fart på karrieren min. Viktigst var nok årene i Kontroll, som var viktig trening med tanke på å møte deadlines, skriveprosessen, og bygge opp et nettverk. Derifra har det gått slag i slag. I samme slengen vil Tukket vite hva mine favorittspillblader i gamle dager var. Jeg likte best Zzap 64 fordi de som skrev der virket så kule, og bladet var en blanding av fanzine og profesjonelt magasin. Men jeg var også veldig glad i Computer & Video Games, som hadde fantastiske sider viet til eventyrspill hver måned.

FreakOutMania spør om jeg er TG-veteran, og jeg må innrømme at jeg kun har vært på TG en gang, i 1999. Men jeg var med å arrangere datatreff (eller copyparties som vi så ufint kalte det) i Arendal og Drammen i 1989 og 1990.

Cod5 lurer på hva mitt første favorittspill var, og jeg tror det første spillet som jeg ofret nattesøvn for var Impossible Mission på Commodore 64.


Patrick1995 vil vite hvorfor jeg begynte med spill. Tja, si det. Mitt første spillminne er en Pong-maskin på hurtigbåten som gikk fra Harstad til Tromsø, og allerede da husker jeg at det var noe magisk med at jeg kunne styre det som skjedde på skjermen.

Krispo123 lurer på om jeg spiller Age of Conan. Det gjør jeg nok ikke. Når man anmelder spill er det sjelden man får tid til å fordype seg i MMO-spill, men jeg har en svakhet for Eve Online som jeg spiller av og til. Jeg har anmeldt spill siden 1997. Favorittmaten min er lasagne og italiensk mat.

Protoboy vil vite hvorfor jeg gikk fra VG til Gamereactor til Spill.no. Jeg har aldri jobbet i VG, jeg var bare frilanser der og leverte enkeltartikler/anmeldelser. Og hvorfor jeg gikk fra Gamereactor til Spill.no har jeg svart på allerede.

Drittunge4life grubler over om Julebrus-Kongen har vært narkoman. Jeg er så gammel at jeg faktisk går til vg.no for å lese nyheter, og må innrømme at jeg glatt har ignorert alle de småpinlige forsøkene på “humor” som Fantomas, Drittunger og Julebrus-kongen.

Killar spør om jeg er en snill gutt. Ja. Jeg er nok det. God karakter i orden og oppførsel.

Fifadude1994 vil vite meningen med livet. Gjør din plikt, krev din rett, er min filosofi. Sammen med “Buy the ticket, take the ride”. Lykke til.

BlomsterGutten grubler over forskjellen mellom mandariner og klementiner. Alt jeg vet er at jeg er allergisk mot begge to.

NDU12 vil vite om PS3 er min favorittkonsoll. Den er nok ikke det, selv om jeg digger Uncharted 2.

AlonZo spør om min gudstro. Jeg tror på menneskeheten, men er ikke medlem av Human-etisk forbund.

Warhawk-spiller (spiller du det fortsatt?) vil vite hvordan jeg skal inspirere og motivere mine kollegaer. Med mitt gode humør og vitser fra Rorbua i Tromsø selvsagt. Og virker ikke det tar jeg og danser litt som David Brent i The Office, det pleier å fungere bra som inspirasjon.


Roxas har en smørbrødliste med spørsmål, vi tar de i rekkefølge:
Hvilken kvinnelig spillfigur tiltrekker deg mest?
– Jeg føler ikke så sterk tilknytning til fantasifigurer, men skulle jeg valgt en blir det nok hun feite operasangerinnen i Nights på Sega Saturn. Herlig sang og herlig brett.

Går verden under i 2012?
– Ikke min verden, men får jeg valget mellom verdens undergang og å se den møkkafilmen en gang til, så må jeg seriøst vurdere hvilken skjebne som er verst.

Hvis du kunne fjerne et land fra verden, hvilken ville du tatt bort?
– Hm, vanskelig spørsmål. Jeg går for Atlantis. Hei, vent nå litt! Søren, for sent ute!

Hvis du holdt på å dø, hva ville blitt dine siste ord?
– Live long and prosper.

Hvis du kunne henge med Jesus i en dag, hva ville du gjort?
– Gitt ham masse vann som han kunne gjort om til vin.

Hva er den sykeste tingen du ville gjort for en million dollar?
– Dollar er så lavt i kurs, det er knapt verdt å løfte lillefingeren for en million.

Hvem ville vunne, Chuck Norris eller Jesus?
– Hei hei, hva skjer med Chuck Norris-vitsene? De var morsomme i 2006! Finn opp en tidsmaskin, så skal jeg reise tilbake til 2006 og svare.

FamousSamuel lurer på hva jeg mener om aprilsnarrer. Jeg elsker dem. Narrer folk hvert år.

Dobby vil vite hva som er den beste opplevelsen jeg noensinne har hatt. Det står mellom å fange 151 Pokémons i Pokémon Red eller det å få barn. Hm. Tror jeg velger det siste, gitt.


Arild47 lurer på mine inntrykk av de som jobber i Spill.no og brukerne. Og etter noen timer på kontoret har jeg veldig godt inntrykk av de som jobber her, og føler at brukerne er engasjerte og livlige. Gleder meg til å følge dere videre.

Kall grubler over hva som er best av ketchup eller sennep, og det er selvsagt sennep. Han spør også om jeg liker pølsa mi grilla eller kokt, og det spørsmålet tror jeg egentlig er usømmelig, så jeg avstår fra å svare!

Gangsta2010 serverer en smørbrødliste, her er den:

Hvilket spill syns du er tidenes beste?

– Wizball.

Hvilket spill ser du fram til?
– Red Dead Redemption.

Hvilken konsoll mellom PS3 og Xbox 360 syns du er best?
– Jeg tenker ikke så mye over det når jeg spiller, jeg spiller spill ikke konsoller.

Kan Spill.no bli norges beste spillside (retorisk spørsmål)?
– Jepp. Retorisk svar.

Jobbet du hardt på skolen?
– Jeg cruiset gjennom barne- og ungdomsskole, falt litt etter på gymnaset, og gjorde det ikke så bra på universitetet.

Forventet du å bli noe annet i livet?
– En gang skulle jeg bli lærer. Heldigvis ble det ikke noe av.

Er dette drømmen din?
– Jobbmessig, ja.

Tukket prøver å sette verdensrekord i å stille spørsmål, og serverer sin egen smørbrødliste.
Tror du på tannkremreklamene?
– Nei.

Er kjærlighet en “battlefield”?
– Bare hvis du heter Pat Benatar.

Går dronning Elisabeth ofte uten truse?
– Det har jeg faktisk aldri lurt på. Men jeg er sikker på at et søk på “queen elizabeth nude” i Google vil gi mange resultater. NB, på eget ansvar!

Er jeg awesome eller bare kul?
– Det er en hårfin linje mellom awesome og awful. Holder en knapp på at du er det førstnevnte.

Hva måtte jeg gjort for å få deg med på en intim pizza-date?

– By på noe mer enn grandiosa.

Bambusmelk eller sveitsisk gammelost?
– Så lenge det ikke er herremelk takker jeg ja.

Nowayerik vil at jeg skal sette sammen et team med fem spillhelter som skal overleve en zombie-apokalypse. Jeg tar prinsen fra Prince of Persia, Wario, Master Chief, Paul Phoenix og Ash fra Pokémon-spillene. Alltid greit å ha med en bunke Pokémons i kamp mot zombier.

Preplulu lurer på om jeg foretrekker Bad Company 2 fremfor Modern Warfare 2. Og det gjør jeg faktisk. I samme slengen lurer han på hva jeg synes om at Treyarch skal lage neste Call of Duty. Infinity Ward og Treyarch har byttet på å lage Call of Duty-spill lenge, så det synes jeg er helt normalt.

Exani er opptatt av norsk spillindustri og spillpolitikk, som han mener er svake greier. Jeg synes det er flott at norske spillutviklere kan få statsstøtte til å finansiere prosjektene sine, og etter å ha fulgt med på utviklingen i noen år nå er det flere norske spill jeg gleder meg til. Det er selvsagt mulig å stimulere industrien på andre måter enn med en slik støtteordning, men det har i hvert fall vært en positiv utvikling de siste fem årene.

Delta517 vil vite hva jeg mener om Activisions sjef. Bobby Kotick virker som en klarsynt mann med en gjennomtenkt plan for hvordan han skal tjene penger for Activisions aksjonærer. Og det er faktisk jobben til enhver sjef for et aksjeselskap, enten han jobber for Nintendo, Microsoft, McDonalds eller Coca Cola.

Joeminator lurer på om han ekle perverse fyren på coveret til Lips ble invitert på festen min, og det ble han altså ikke. Aldri.

Duzter
spekulerer i hva som ville skjedd hvis dama mi vraket drømmebilen samtidig som jeg mister jobben. Bilen er forsikret, så det er ikke noe stress. Og jobb, vel, får vel melde meg på Nav.

Konsept lurer på hvilken farge jeg ville valgt på saksa som skal klippe skjegget mitt. Hmmm. Rød tror jeg passer best. Står til mine rødskutte øyne. Helt klart.

Julicoool lurer på hvor mange spill som har vært så dårlige at jeg ikke har giddet å fullføre dem. Og det er altfor mange til at jeg klarer å telle.

Sherazade
vil vite hvor gammel jeg var da jeg begynte å arbeide med spill. Jeg var 24-25 første gang jeg fikk betalt for å skrive en anmeldelse. Det mest spennende med å jobbe med spill er når det dukker opp spill som forandrer måten vi spiller og opplever spill på. Når man skjønner at man sitter og spiller noe som kommer til å forandre alt. Det skjer ikke så ofte, men den følelsen er helt unik.

Joea lurer på hvorfor folk tror at å svinge armene fram og tilbake vil endre retningen til en bowlingkule. Jeg lurer på hva Joea har drukket.

Juliani4 vil vite hva jeg liker best av PS3 og 360. Og som allerede nevnt: jeg spiller spill, ikke konsoller. Men jeg liker funksjonaliteten til Xbox Live bedre enn Playstation Network.

Assassin9 vil vite hvor mange Call of Duty-spill som vil komme totalt før serien legges ned. 33 er min gjetning. Mot 34 Battlefield-spill.


Atrit lurer på hvordan jeg ønsker å dø. Stille og rolig, er vel det mest fornuftige svaret?

Fredrik stiller opp med en smørbrødliste av spørsmål der de fleste allerede er besvart. Men her er de som ble til overs:
Hvor mange spill har du?
– Hm, der har jeg ikke helt oversikt, men jeg vil anslå mellom 1000 og 1500.

Hvilken spillsjanger liker du best?
– Jeg spiller de fleste sjangere, så det varierer litt med dagsformen. Den eneste sjangeren jeg styrer unna er realistiske racingspill, det synes jeg er dødskjedelig.

Hvilken filmsjanger liker du best?

– Også det varierer med dagsformen, men jeg må innrømme at jeg har blitt for gammel for rene actionfilmer/effektfilmer med pappfigurer i hovedrollen.

Hvilken film er din favoritt?
– Akkurat nå er det TV-serien West Wing.

Hvilket parti holder du med innen politikk?
– Stemmer til venstre på skalaen.

Er du konfirmert?
– Ja. I Harstad Kirke.

XDiZtuRbeDx vil vite hva den neste spillkonsollen heter. Enkelt. Nintendo 3DS.

Kirkenq lurer på hva blondinen som fikk tvillinger gjorde? Jeg orker ikke google svaret, så jeg slår heller til med en egen vits. Hva får du hvis du kloner Kaptein Sabeltann……….. En piratkopi!

NDU12 lurer på om det kommer en Playstation 6. Jeg håper da det. En eller annen gang i 2030.

Fredde vil vite om jeg liker internett-tegneserier. Jeg leser de gjerne, men leser ingen fast, og kan egentlig ikke peke på noen favoritter. Jeg er gammeldags tegneseriesamler, og min favorittserie gjennom tidene er Peter Bagges Hate. Fredde vil også vite om jeg liker Disturbed, og ja, jeg spiller gjerne Disturbed-låter i Rock Band 2.

Mats1993 lurer på hva slags spill jeg hadde laget. Jeg tegnet en gang et nivå til et romskipskytespill som het Mayhem på Amiga, og er egentlig ganske fornøyd med det jeg gjorde der.

Fant hevder at Spill.no blir sett på som en amatør og en lettvekter og lurer på om vi kan bli like god eller bedre enn Gamereactor. Svaret på det er JA.

Petternnn lurer på hva de største utfordringene med å være redaktør er. Det er mange daglige utfordringer, men det viktigste er å sikre at dere som lesere får uavhengig spillstoff av høy kvalitet daglig.

ZayCube lurer på hvilken spillmaskot som er min favoritt, og her er jeg nødt til å svare Yoshi. Kosebamsen til sønnen min er en Yoshi-bamse.


Julenilsen96 lurer på hva som er den beste følelsen med å åpne et nytt spill. Lukten av plastikk. Helt klart.

Trollwar lurer på om jeg ikke har noe bedre å gjøre enn å svare på dårlige spørsmål. Jo, egentlig. Har veldig mye å gjøre. Men synes det er greit å hilse på dere lesere på denne måten.

Todd vil vite hvem som vinner en duell mellom Dirty Harry og Nathan Drake. Jeg holder en knapp på Clintern.

Jackson5 lurer på hva som er det beste norskproduserte spillet på Sega Dreamcast. Enkelt! Det er jo selvsagt Extreme Sports. Selv om jeg er litt snurt for at jeg ikke fikk en takk i rulleteksten for å skaffe 1080 Snowboarding til utvikleren slik at de kunne studere hva konkurrentene hadde laget…

Felgen grubler over hva et godt spill bør inneholde. Det viktigste er at det er morsomt å spille. Det er den magiske måleenheten spillbarhet vi snakker om her, men hva denne innebærer er forskjellig fra spill til spill.

Epicman lurer på hva mine kolleger i Gamereactor synes om jobbyttet. Magnus er nok lykkelig over å slippe å høre mine Wimp-spillelister på kontoret, og resten synes det var leit at jeg sluttet, men jeg er sikker på at de kommer til å trives med den nye redaktøren.

MagnusDS har hørt rykter om at jeg kjeftet så kraftig på en Xbox at den fikk rød ring. Det er nok ikke sant, men jeg var en gang så sint på et spill at jeg knuste en håndkontroller. Det får holde.

Tombraiden1230 lurer på hva et spill om livet mitt hadde handlet om. Tja, et spill om å sitte og spille spill? Det ble laget et slik på Commodore 64. Lazy Jones het det. Går for det. Lazy Jones 2.

Cbeng vil at jeg skal lage en liste over hvilken konsoll jeg liker best av Xbox 360, PS3 og data. Når jeg spiller Heavy Rain liker jeg Playstation 3 best. Når jeg spiller Gears of War liker jeg Xbox 360 best. Og når jeg sender mail liker jeg datamaskinen best. Cbeng lurer også på hvilken utdannelse man trenger for å bli redaktør her. Min utdannelse handlet om fysikk og informatikk, så jeg er egentlig ikke rett mann til å svare på det.

Sau vil vite om bestemoren min er singel. Jeg vet ikke om man automatisk blir singel når man dør, eller om man da formelt sett fortsatt er gift. Hør med Lovdata.

Psitaylor lurer på hva jeg tenker akkurat nå. Jeg funderer vel litt over om det var så lurt å la dere stille alle disse spørsmålene.

Slyguy ber meg velge en favoritt blant Sly, Ratchet og Jak. Jeg tar den sjarmerende maskerte vaskebjørnen. Kul kis.


ErlendosH lurer på hva slags godteri jeg liker å spise mens jeg spiller. Potetgull. Med ost og løk.

Kussen vil vite hvordan communityet på spill.no skal bli bedre. Jeg har ikke tenkt ut noen konkrete tiltak her fra oss i redaksjonen, først skal vi få ut flere artikler og skape litt mer aktivitet på nettsiden, så får vi se om vi gjør noe konkret mot vårt community. Vi vil i alle fall alltid jobbe for å være mest mulig inkluderende for dere lesere.

Dpaz lurer på om jeg liker rullekebab. Er det noe som heter det? Er ikke det shawarma? Oslos beste kyllingshawarma får man i alle fall på Mediterano Grill. Snadder!

Consolegamer1 lurer på hvor mange kjøttkaker det går i en trillebår dersom en elefant skal trille den. Lurespørsmål! Kjøttkaker har ikke bein!

Metalgeek servere smørbrødliste. Forsyn dere:
Hvilke spill preget oppveksten din?
– Altfor mange til at jeg kan ramse de opp her. Commodore 64-spill var det det gikk mest av.

Hvilke spill har du rundet 100 %? (vær ærlig)
– Wizball. Mission Impossible. Mange gamle spill. Nye spill må jeg ærlig innrømme at jeg sjelden har tid til å runde 100 prosent (med 1000 achievements eller alle trophies).

Hvem er din favorittkarakter i spill?
– Yoshi.

Hva skal til for å bli en dyktig spillanmelder?
– Det viktigste er at du har et levende språk og er flink til å formidle meningene dine.

Hvor mange timer i uka gamer du?
– For mange, ifølge samboeren min.

Hvilket spill har satt mest inntrykk på deg følelsesmessig?
– I nyere tid er det nok Heavy Rain. Grubler over hendelser i det spillet fortsatt.

XBOX 360, Wii, PS3 eller PC?
– Ja takk.

Hva bygger opp til en god spillopplevelse for DEG? (kan være for.eks godstolen, potetgull)
– At ungene sover og at loftstua er ryddig.

Hva slags musikk hører du på?
– Jeg hører på alt fra black metal til elektro, via 70-tallsprog og hip hop.

Hvis du fikk sjansen til å “leve i et spill” i én dag, hvilket ville det vært og hvorfor?
– Tetris. Fordi… tja. Firkantet og deilig. Jeg liker rigide regler og firkanter.


Kigaroth lurer på om jeg tror på julenissen. Hvis dere lover å ikke si noe til barna mine kan jeg avsløre at det er jeg som kler meg ut som julenisse hver julaften!

NDU12
vil vite om Uncharted 3 kommer neste år. Det tror jeg han kan vedde skjorta si på.

Todd er forbannet over at så mange spill har med ananas, mens nesten ingen har med løk. Da vil jeg anbefale det eminente arkade-spillet Burger Time, der er det med masse løk. Og ikke minst Spill.no, der jobber jo Løken-Andersen! I samme slengen vil han vite hva som er best av vold og hippier. Vold mellom hippier, kanskje? Masse lugging og pyseslag, herlig! Todd gir seg ikke og spør om jeg liker politi eller gangster. Ettersom min svigerbror er politi er svaret enkelt.

Myggdreper filosoferer over hva som er best av pizza eller taco. Vanskelig valg, men jeg holder en knapp på pizza. Favorittutvikleren min er Harmonix. Og hvordan man får en elefant inn i et kjøleskap? Et eller annet med pære i kjøleskapet, husker ikke helt. Og jeg er for lat til å google svaret.

Jhoffy vil vite hva de verste spillene jeg har spilt er. Tja, si det. De pleier å gå fort i glemmeboka. Men History Channel: Battle for the Pacific på PS3 er et av de jeg husker fra nyere tid som er helt ekstremt forferdelig grusomt dårlig.

Og dett var dett! Takk for alle spørsmål!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.