Jordskjelvet påvirker spillindustrien i Japan
0

Jordskjelvet påvirker spillindustrien i Japan

mar 14 Spill.no  

Det katastrofale jordskjelvet som rammet Japan forrige uke, med en påfølgende flodbølge som har tatt livet av tusener og ødelagt flere kjernefysiske anlegg, har også fått konsekvenser for den japanske spillbransjen.

Dropper spillanseringer

Sony har valgt å droppe lanseringen av ?«Motorstorm: Apocalypse» i Japan ettersom spillet handler om racerkjøring i en jordskjelvrammet storby. Japanske Irem har kansellert utviklingen av spillet «Disaster Report 4: Summer Memories», der et jordskjelv i en japansk storby var sentral i handlingen. Spillet skulle egentlig lanseres i Japan i vår.

Også eksisterende spill har blitt påvirket av katastrofen. Sony har annonsert at det vil bli problematisk å holde alle Playstation Network-serverne oppe, og at tjenesten kan bli ustabil for japanere i tiden som følger. Det vil også bli minimalt med nytt innhold på PSN i Japan. Serverne til spill som «Metal Gear Solid Online» og «Final Fantasy XIV» og «Final Fantasy XI» har blitt slått av for å spare strøm, på grunn av strømkrisen.

Den japanske børsen har selvsagt også blitt preget av hendelsene de siste dagene, og flere spillselskaper har sunket kraftig i verdi. Capcom ble spesialt hardt rammet, ettersom de har måttet stenge flere opplevelsessentere som har blitt ødelagt av katastrofen.

Flere aktører i spillbransjen jobber også aktivt med å samle inn penger til hjelpearbeidet i Japan. Sega donerer alle inntekter fra salget av «Football Manager Handheld 2011» i den påfølgende uka til hjelpearbeid i Japan. Facebook-spilluvikleren Zynga, som blant annet står bak «Farmville», lanserer virtuelle gjenstander i spillene sine som kan kjøpes for ekte penger, også her vil pengene uavkortet gå til hjelpeorganisasjoner i Japan. Sony, Nintendo, Namco Bandai og Tecmo har alle gitt store bidrag til hjelpearbeidet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.