Journey-utvikleren vil lage spill for alle plattformer
0

Journey-utvikleren vil lage spill for alle plattformer

feb 12 Spill.no  

Journey-utvikler Thatgamecompany vil ikke lenger lage PlayStation 3-eksklusive spill, melder Eurogamer.

Går for suksess

Det er ingen hemmelighet at utvikleren av en av fjorårets definitive kritikersuksesser, plattformspillet Journey for PlayStation 3, har sett seg lei av de økonomiske begrensningene konsolleksklusivitet kan medføre. Allerede i fjor sommer var studiosjef og grunnlegger Jenova Chen ute i Wired og drømte om en publikumssuksess på linje med Pixars enormt populære animasjonsfilmer.

Nå har Chen nok en gang vært i media for å snakke om penger, denne gangen i Polygon. Etter utgivelsene fl0w, Flower og Journey er Thatgamecompany omsider frigitt fra eksklusivtetsavtalen med Sony, og sikter nå mot et bredere publikum på et bredere nedslagsfelt.

– For å oppnå økonomisk suksess som kan endre alle, tror jeg det må bli mye større enn et spill for [kun] PlayStation-plattformen, sa Chen, etter å ha fortalt at Journey nesten ruinerte studioet.

– Mitt mål er å skape en stor økonomisk suksess

Samhandling 2.0

Chen og Thatgamecompanys neste spill, som foreløpig ikke har fått noen tittel, kommer til å spille videre på samhandlingen mellom spillere, slik Journey gjorde så ypperlig. Ifølge Chen kommer dette til å bli tatt til et helt nytt nivå. Vi gleder oss til å høre mer fra den kanten.

Journey er utviklet av Thatgamecompany og utgitt av Sony Computer Entertainment for Playstation 3. Les anmeldelsen her.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.